Društvo

Dres golmana Aleksandra Jovanovića na LFN licitaciji

Na još jednoj licitaciji Lokalne Fondacije Niš za ljubitelje sporta našao se dres rođenog Nišlije, golmana, Aleksandra Jovanovića, nekadašnjeg čuvara mreže niškog Radničkog i člana reprezentacije Srbije. Licitacija je otvorena do nedelje, 21. novembra u 12 sati, a zainteresovani svoje ponude mogu da šalju isključivo na fb stranici LFN. Početna cena je 3.000 dinara. Novac prikupljen ovim putem ide u fond za podršku kreativnim i proaktivnim idejama Nišlija.

Fudbal je u Srbiji uvek važna tema, a ovih dana imamo i mnogo razloga za zadovoljstvo i radost zbog uspeha reprezentacije. Sasvim logično, fudbal je i u fokusu nove licitacije LFN. Pred ljubiteljima sporta nalazi se dres rođenog Nišlije, golmana Aleksandra Jovanovića. Nekadašnji čuvar mreže niškog Radničkog i član reprezentacije Srbije, poslao je za licitaciju svoj dres iz perioda kad je bio golman španske Ueske i igrao u najvišem rangu španskog fudbala, popularnoj „Primeri, kažu iz Lokalne Fondacije Niš.

Licitacija je otvorena i odvija se isključivo na fb stranici LFN, a zainteresovani ponude mogu da daju do nedelje, 21. novembra u 12 sati. Početna cena je 3.000 dinara. Novac prikupljen ovim putem ide u fond za podršku kreativnim i proaktivnim idejama Nišlija.

 Aleksandar Jovanović je rođen u Nišu. Profesionalnu karijeru je započeo u beogradskom Radu, a afirmisao se u svom Nišu igrajući za Radnički. Nakon sjajnih partija na Čairu, zaslužio je 2016. godine i poziv za reprezentaciju Srbije i igračku karijeru nastavio u danskom AGF-u u Orhusu. Proveo je dve godine u ovoj skandinavskoj zemlji, a zatim otišao u špansku Uesku. Trenutno je golman kiparskog Apolona iz Limasola, a pre toga u jednom periodu tokom boravka u Španiji i član Deportiva iz La Korunje. Za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, našao se na širem spisku reprezentativaca Srbije.

LFN kroz licitacije, donacije pojedinaca, kompanija i organizacija prikuplja sredstva za podršku najboljim idejama građana.  U ovoj godini je podršku LFN dobilo već 15 inicijativa formalnih i neformalnih grupa građana, sa teritorije četiri od pet gradskih opština u Nišu.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com