Hronika

DRAMA NA NIŠKOM BAZENU Spasioci izvukli kupača iz vode sa slomljenim rebrima, priključen na respirator

Nišlija čiji identitet još uvek nije utvrđen prebačen je u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu i priključen na respirator nakon što je danas oko 13 časova spašen od utapanja na bazenu na Čairu, piše Blic.

Prema prvim informacijama do kojih je došao “Blic”, kupača su iz bazena su izvukli dežurni spasioci Sportskog centra Čair, ali za sada još uvek nije poznato zbog čega je i pod kojim okolnostima potonuo ispod površine vode.

Kako saznaje “Blic“, on je imao puls i disao je kada je vozilom Hitne pomoći dovezen u Urgentni centar KC u Nišu, ali je pregledom konstatovano da je u teškom stanju zbog čega je priključen na mašinu za disanje.

Pluća bila puna vode
– Pacijentu su na prijemu pluća bila puna vode. Zbog niske saturacije i loših vitalnih parametara, on je intubiran i priključen na mašinu za disanje, nakon čega je dobio svu adekvatnu terapiju, rečeno je “Blicu” u Kliničkom centru u Nišu.

Kako saznajemo, pacijentu su pre intubacije lekari morali da izvuku vodu iz pluća a dijagnostikom su kod njega utvrđene dodatne povrede.

Dijagnostikom je utvrđen serijski prelom rebara sa obe strane grudnog koša kao i naprsnuće grudne kosti. Nije imao drugih popvreda na telu, kažu za “Blic” u Kliničkom centru u Nišu. Povređeni muškarac je, kako saznajemo, u stanju životne ugroženosti i pod neprekidnim je nadzorom lekara.

“Imao je plus kad su ga odvezli”
U Sportskom centru “Čair” ” Blicu” je potvrđeno da je spasilačka služba izvukla muškarca koji se utapao iz bazena i da je odvezen u bolnicu.

-Spasioci su izvukli utopljenika iz bazena, pozvana je Hitna pomoć i on je sa pulsom odvezen u Klinički centar u Nišu. Nisam bio prisutan kada se to događalo tako da u ovom trenutku ne mogu da dam više informacija, kaže za „Blic“ Milan Milanov, upravnik bazena pri Sportskom centru “Čair“.

U Hitnoj pomoći u Nišu “Blicu” je potvrđeno da su primili više poziva sa čairskog bazena radi ukazivanja kupaču koji je izvučen iz bazena.

-Primili smo prvi poziv u 13.03 časova da se neko davi na bazenu i da je potrebno ukazivanje pomoći. Ekipa je preuzela pacijenta koji je davao znake života ali nije bio u svesnom stanju, i prevezla ga do Kliničkog centra u Nišu, rečeno je “Blicu” u Hitnoj pomoći u Nišu.

Da li je kupaču pozlilo pa je potonuo ispod površine vode, ili je zbog drugih razloga počeo da se utapa, u ovom trenutku nije poznato, kao ni na koji način je došlo do preloma rebara i naprsnuća grudne kosti. Da li je nakon izvlačenja iz bazena vršena reanimacija, da li su je obavljala stručna lica kao i ostale relevantne informacije biće utvrđene naknadno, budući da je, kako nezvanično saznajemo, o slučaju je obaveštena i niška policija.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com