Ekonomija

DRAGANA SOTIROVSKI: Grad nastavlja da pomaže ugostiteljima

Grad Niš će nastaviti da pomaže ugostiteljima, čije je poslovanje naročito pogođeno u doba pandemije korona virusa, rekla je novinarima gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Kao izvesnu meru, najavljuje da će ugostiteljima zakupcima gradskog prostora, i nakon od 1. maja kirija biti jeftinija, i to za 30 procenata. Trenutno zakupci gradskih lokala plaćaju 50 posto od kirije, a Sotirovski najavljuje i mogućnost da kada period istekne, 1. maja da ta kirija samo za ugostitelje bude niža za 30 procenta

“Stopirali smo da ne plaćaju firmarinu, odnosno naknade za isticanje firme, zato što trenutno teško rade. Razmatraćemo još neke vidove pomoći. Poskupljenje komunalnih usluga neće obuhvatiti pravna lica. Ono što je najvažnije odlaže se plaćanje zakupa za njihove letnje i zimske bašte do 1. novembra, a posle tog perioda ćemo dalje dogovarati. Ugostitelji su zadovoljni i to je najbitnije”, istakla je gradonačelnica Niša.

Urbanistički uslovi za zakup javne površine važiće dve godine. Ugostitelji su ukazali na potrebu reprograma dugova u JP „Objedinjena naplata“. Najavljeno poskupljenje vode i komunalnih usluga neće obuhvatiti pravna lica čime će Grad Niš pomoći privredi u vreme pandemije.

“Grad nema živih para koje bi mogao da im da, to im je dala država kroz isplatu zarada ili dela zarada za radnike i kroz druge mere. Ponuđene mogućnosti ugostiteljima su jedine kojima može Grad da im pomogne”, rekla je Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com