Društvo

Dragan Milić, prvi KARDIOHIRURG u Nišu

„Danas su Grad Niš i Klinički centar Niš konačno dobili svog prvog kardiohirurga“, obavestio je javnost doktor Dragan Milić. On je na Medicinskom fakultetu u Beogradu odbranio subspecijalistički rad i na taj način stekao zvanje kardiohirurga.

Komisiju, pred kojom je ugledni niški lekar odbranio svoj subspecijalistički rad činili su prof.dr Mile Vraneš, prof.dr Miloš Velinović i doc.dr Alakesandar Mikić, kojima se Dragan Milić, ugledni niški lekar zahvalio na „stručnom i naučnom usmeravanju“.

„Zahvalan sam Klinici za kardiohirurgiju KC Srbije, kolegama i osoblju, na nesebičnoj podršci i razumevanju, bez čije pomoći kardiohirurgija u Nišu nikada ne bi postojala“, dodao je Milić.

On je istakao da zasluge pripadaju i Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, čiji su lekari pomogli osamostaljenje niške kardiovaskularne ekipe, kao i Ministarstvu zdravlja Republike Srbije koje je iskazalo odlučnost da „kardiohirurgija u Nišu bude realnost, a ne samo san“.

Prvi niški kardiohirurg kaže i da je KC Niš pružio punu podršku u ispunjenju preduslova za ovaj rad, uključujući kako materijalne, tako i kadrovske resurse.

„Ponosan sam što će mi se do kraja godine pridružiti dr Saša Živić, dr Dejan Perić, dr Aleksandar Kamenov i dr Vladimir Stojiljković. Ponosan sam i na celokupno osoblje Klinike za kardiovaskularnu sa transplantacionom hirurgijom koje ima takav kvalitet kojim bi se ponosile i najeminentnije ustanove u Americi. Biti kapiten ove sjajne ekipe predstavlja privilegiju i čast“, zaključio je Dragan Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com