Društvo

Dragan Ilić Klema: Nišlija koji zna da voli svoj grad

U Voždovoj ulici nadomak čuvenog Crvenog pevca oko tek posađenih stabala u drvoredu iz JKP „Mediana“ i „Zelenila“ zasadili su sveće. Cveća ima i na mestu gde se novo stablo nije primilo, pa da ne bi ostala samo zemlja radnici ovog preduzeća su i tu posadili cveće. Trotoar sada izgleda lepše, a prolaznici radoznalo zagledaju nale šarene bašte. Ali, nije uvek sve idealno. Ima i onih manje savesnih koji su već, parkirajući automobile zasad cveća uništili. Da ga sačuva od nesavesnih građana potrudio se Dragan Ilić Klema, Nišlija koji zna da voli svoj grad.

Dragan Ilić Klema; Foto: Privatna arhiva

„Kada sam primetio da neki od vozača parkirajući kola ne vode računa da li će uništiti cveće odlučio sam da napravim ogradice oko rasada. Od svom trošku, od svog materijala i svojim radom napravio sam tarabice i postavio ih oko svakog drveta gde je posađeno cveće. Da ogradim svakog dana po jedan zasad i biće dobro. Na taj način sačuvaćemo cveće oko mladica u budućem drvoredu u Voždovoj ulici“, kaže Dragan Ilić Klema kome je prvi šegrt na ovom poslu njegova ćerkica. „Biće nam lepša cela ulica, ali i grad“,dodaje on.

Da želi da sačuva Niš, da ga ulepša i da mu udahne nešto što se zove „duša grada“ Dragan Ilić Klema je pokazao na gotovo volšeban način. Njegovim zalaganjem, upornošću i decenijskom borbom, uspeo da od zaborava otrgne tramvaj broj 6 i uz pomoć nemačke ambasade u Beogradu započne njegovu reparaciju. Nakon završetka reparacije tramvaj će se naći na jednom od trgova u gradu kao podsećanje na to da se nekada u Nišu čulo i tramvajsko zvonce. Posebna vrednost tramvaja koji je sačuvao od zaborava je to što je raritet i više se ne može videti ni u jednom gradu.

Sada je ovaj Nišlija na novom zadatku. Bilo bi dobro da njegov primer slede i ostale Nišlije. Tada bi njihov grad bio i lepši i uređeniji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com