Društvo

DRAGAN GEJO: Učionice u svim niškim školama su tople

Sve škole u Nišavskom, Pirotskom i Topličkom okrugu u trenutnim uslovima funkcionišu bez većih poteškoća i nemaju problema sa grejanjem.Temperatura je u učionicama je zadovoljavajuća u većini škola.

Prema rečima Dragana Geja, načelnika Školske uprave u Nišu, bilo je sitnijih kvarova kotlova za parno grejanje u nekim školama, ali su oni brzo rešeni. To je bio slučaj sa školom u Gadžinom Hanu. Juče bilo malo problema i u OŠ „Miroslav Antić“, ali je problem rešen i danas se nastava odvija redovno.Prvog dana kada je sneg počeo da pada, negde pre Božića, u nekim školama su skraćeni i časovi, ali uglavnom zbog prevoza đaka.

„Problema je bilo u školi u Gadžinom Hanu gde su bili prinuđemi da, i pored parnog grejanja, založe stare peći na drva kao dodatno grejanje, jer je jedan kotao procureo, ali on će već danas biti zamenjen“, kaže Dragan Gejo. „Nakon Božića je bilo malo problema sa većim padavinama, pa neke seoske škole nisu radile jedan dan. To su škola u Sićevu jer do škole nisu mogli da ozađu ni učenici ni nastavnici, pa su sa nastavom krenuli krajem pritekle nedelje, u četvrtak. Slično je bilo i u Miljkovcu, a u nekim školama je bilo sraćenih časova zbog prevoza jer autobusi na međugradskim linijama nisu mogli da se probiju do krajnjih stanica“.

Kada se radi o školama u Pirotskom i Topličkom okrugu bilo je i tamo problema, ali u manjem broju.

„U Ekonomskoj školi u Kuršumliji su bili skraćeni časovi, ali je to posledica skraćenih autobuskih linija. Problem je rešan za samo jedan dan jer su komunalne službe bile na visini zadatka što je doprinelo i redovnom funkcionisanju škola“, dodaje Dragan Gejo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com