Obrazovanje

Dragan Gejo: Učenici nezadovoljni ocenom odgovaraće u školi

Do kraja prvog polugodušta ostalo je još desetak radnih dana, a kao i za srednjoškolce i za osnovce se prvo polugodište završava 21. decembra kada počinje  zimski raspust koji će trajati do 18. januara iduće godine. Onlajn nastava je u toku, a vreme je i za svođenje ocena za prvo polugodište.

Prema rečima Dragana Geja, načelnika Školske uprave u Nišu, učenici koji nisu zadovoljni ocenama moći će usmeno da odgovaraju u školi uz sve mere koje se preduzimaju zbog zaštite od koronavirusa.

‘’Učenici viških razreda u osnovnim školama i srednjoškolci su već imali sumativne ocene, jednu ili dve, dok nisu prešli na onlajn nastavu. Postoji i formativno ocenjivanje koje je kompleksnije i svrsishodnije, daje potpunu sliku o učeniku, njegov rad, njegovo zalaganje. Nastavnici precizno beleže sve što je zanimljivo i to ulazi u jednu ocenu. Formativna ocena je mnogo značajnija od  ocene koja će se naći u knjižici. Ona je neka vrsta praćenja učenika i nosi odgovarajuću težinu, ozbiljnost i posvećenost nastavnika prema svakom učeniku’’- kaže  Gejo.

Biće i one dece koja nisu zadovoljna osenama koje su im zaključene.

‘’Učenici koji su nezadovoljni ocenom koja će biti zaključena moći će da odgovaraju usmeno u određenom trenutku u školi’’- dodaje Gejo.

Nastavnik je u obavezi da obavesti učenike o sadržajima programa nastave i učenja koji će se pismeno proveravati prema rasporedu najkasnije pet dana pre provere. Svi pismeni zadaci i pismene provere duže od 15 minuta realizuju se u školi uz poštovanje svih epidemiološkoh mera.

Ocenjivanje učenika na osnovu usmene provere postignuća izuzetno može da se obavlja neposredno u školi, ukoliko je učenik  nezadovoljan predlogom zaključne ocene.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com