Društvo

DRAGAN GEJO: Nije bilo nepravilnosti prilikom izbora direktora u Gimnaziji “Stevan Sremac”

Izbor direktora najstarije niške gimnazije i dalje je u žiži javnosti zbog otvorenog pisma, koje je nastavni kolektiv Gimnazije “Stevan Sremac” uputio ministru prosvete, a u kome ukazuje na način na koji se birao direktor.

Načelnik Školske uprave Dragan Gejo međutim kaže da je ministarstvo naložilo gradskoj prosvetnoj inspekciji da obavi kontrolu, što je ona i učinila.

“Gradska prosvetna inspekcija je postupala po prijavi i nije našla nikakvu nepravilnost prilikom izbora direktora, koju navode zaposleni. Ovo su samo moja saznanja. Mi smo prosledili svu dokumentaciju Ministarstvu koju su prosledili kandidati i otvoreno pismo nastavnog kadra”, potvrdio je Gejo Niškim Vestima.

Gejo je rekao da sada može da se traži revizija nadzora, odnosno da se zatraži da neutralna inspekcija iz Beograda, ili nekog drugog grada proveri proceduru. Ovo sada su samo priče rekla kazala,  kazao je načelnik Školske uprave u Nišu.

Da podsetimo na konkurs gimnazije „Stevan Sremac“ raspisan marta ove godine prijavila su se dva kandidata, a na sednici Nastavničkog veća za ponovni izbor dugogodišnjeg direktora Milana Stojanovića izjasnila su se 62 zaposlena od ukupno 80 prisutnih. Medjutim, Školski odbor je samo par dana kasnije za direktora izabrao profesorku srpskog jezika te gimnazije Jelenu Milošević, koja je odnedavno i samostalni odbornik u niškoj Gradskoj opštini Medijana.

Kako nezvanično saznajemo dugogodišnji direktor Milan Stojanović nije izabran za direktora gimnazije, jer se prema navodima našeg izvora jasno izjašnjavao u medijima, pa i u samoj školi da podržava proteste 1 od 5 miliona, uprkos tome što je svako političko angažovanje u školi zabranjeno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com