Virus KoronaZdravlje

Dr Tomislav Kostić: Nema bojazni od širenja korone na Kardiologiji

Nema razloga za brigu kada je Klinika za kardiologiju u pitanju, rekao je Niškim Vestima direktor te klinike dr Tomislav Kostić. Ističe da je potvrđen koronavirus kod jednog lekara te klinike i kod dva pacijenta, ali nikako na osnovu toga ne možemo da govorimo da je virus ušao na kardiologiju.

 

“Virus je potvrđen kod lekara koji je radio u kovid bolnici i primljen je po ugovoru u tom peridu u KC Niš kao ispomoć. I on i dva pacijenta koji su zaraženi koronom su izolovani, a Klinika za kardiologiju radi poštujući sve epidemiološke mere”, istakao je Kostić.

On je naglasio da su svi zaposleni testirani, ali i svi pacijenti. Na dnevnom nivou se obavlja dezinfekcija, ističe Kostić i podseća da ova klinika pokriva veliki region, da ka njoj gravitiraju pacijenti celog juga Srbije, tako da su takozvani “uvezeni” slučajevi mogući.

“Oni su mogući, ali se brzo detektuju i nikako nema govora o intrahospitalnoj infekciji”.

Kostić ponavlja da Klinika za kardiologiju normalno funkcioniše u okolnostima koje su zadesile naš region. Kardiologija je uvek bila frekfentna grana koja prima najveći broj pacijenata. Na dnevnom nivou bude pregledano više od 100 pacijenata, od kojih je 10 do 15 urgentnih, najhitnijih prijema.

“U trenutku kada je potrebno spasiti nečiji život nema se vremena da se pacijent testira, ali imamo određene zone za izolaciju i proceduru koja se striktno poštuje kako se virus ne bi širio. Životno ugroženi pacijenti se primaju na kliniku poštujući sve principe epidemiloških mera, koje su propisane od strane epidemiologa i drugih relevantnih struktura. Svi oni brzo budu obrađeni i detektovani”, kaže dr Tomislav Kostić.

Ovakve situacije su moguće u epidemiološkoj situaciji koja nas je zadesila, zaključio je Kostić

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ма, нееееее….. уопште нема бојазни, нити ће се то десити…….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com