Zdravlje

Dr Miodrag Stojanović: Nadam se da se laboratorija “Vatreno oko” neće koristiti za covid 19

Ja se iskreno nadam da se nova laboratorija, koja se nalazi u krugu Instituta za javno zdravlje Niš, koja je najsavremenija za molekularnu dijagnostiku, ali ne samo za to već i za serološku dijagnostiku, neće koristiti za sars kov 2, rekao je direktor Instituta za javno zdravlje Niš dr Miodrag Stojanović. On je dodao da radovi teku po planu i da će Niš već sledećeg meseca dobiti najsavremeniju laboratoriju.

 

“Naša laboratorija se razlikuje od laboratorije u Beogradu, koja je pravljena samo za molekuralnu dijagnostiku upravo po tome što će ova u Nišu imati i deo u kome će se raditi i serološka ispitivanja. Ona su veoma značajna i zbog studije koja se trenutno sprovodi i zbog predstojećih perioda u epidemiji. Ja se iskreno nadam da mi nećemo laboratoriju koristiti za sars kov 2, odnosno za covid 19, već za naše rutinske procedure, za naš rutinski rad. Ali naravno ukoliko dođe do nove epidemije, potencijalno i epidemije covid-a 19 mi ćemo spremno sačekati taj trenutak”, istakao je Stojanović.

Laboratorija će biti površine 750 kvadrata. Ona je poklon kineske Vlade i imaće kapacitet 1.000 testova dnevno.

Ako ste propustili…

Laboratorija „Vatreno oko“ gotova do sredine jula

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Prvo sve vas koji ovo podrzavate da vakcinisu. Vatreno oko, kao naziv kineske radnje. Jos samo miris njihove hrane da pocne da se oseca do bolnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com