Obrazovanje

DR MIODRAG LAZIĆ novo je ime niške Medicinske škole

“Dr Miodrag Lazić” novo je ime niške Medicinske škole koja se zvala “Dr Milenko Hadžić”. Ova promena naišla je na veliko odobravanje Nišlija ali pre svega medicinskih radnika iz Niša.

DR MIODRAG LAZIĆ: STAJAO SAM NA PRVOJ LINIJI NISAM SE KRIO

“Njegove reči i dela, nadživeće sve nas. Ono što radimo danas odjekuje u večnost. Medicinska škola od danas nosi ime Dr Miodraga Lazića. Imao se rasta i roditi. Ponosan sam, Lazo…”, napisao je dr Bojan Jovanović, direktor Centra za minimalno invazivnu hirurgiju UKC Niš koji je za Niške Vesti pojasnio da je ova ideja potekla od kolektiva ove uspešne niške srednje škole, koja je decenijama unazad iznedrila vrhunske medicinske radnike koji su poštovani i cenjeni kako u zemlji tako i širom sveta.

Ideja je stara više od osamnaest meseci i baš toliko je i prošlo od smrti voljenog niškog doktora, ali se tako ugodilo da novi natpis osvane uoči nove školske godine.

Za promenu imena bilo je potrebno i rešenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

“Medicinska škola “Dr Milenko Hadžić“ Niš je na osnovu Rešenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja br. 611-00-00919/2020-03 promenila naziv škole. Od školske 2021/22 pun naziv škole je MEDICINSKA ŠKOLA “Dr MIODRAG LAZIĆ“ Niš, Zetska 55”, piše na sajtu škole.

Inicijativu je pokrenuo prvi čovek škole Miroslav Savić.

“Hirurg Laza je to i zaslužio, a bio je i član kolektiva Medicinske škole u Nišu. Bio je veliki rodoljub, hirurg, dobrovoljac, čovek, učitelj i junak”, rekao je Savić ranije.

Dr Miodrag Lazić, preminuo je 14. aprila 2020. godine u 65. godini od korona virusa, odbijajući da se povuče sa radnog mesta uprkos godinama i velikom riziku zbog pridruženih bolesti koje je imao. Smrt dr Lazića potresla je celu Srbiju i Republiku Srpsku, gde je tokom rata od 1992. do 1996 godine spasio nebrojeno mnogo života. U svom oproštajnom pismu naveo je da je otišao časno i pošteno, i da mu čast i ponos nisu dozvolili da se skloni.

Foto: Dr Bojan Jovanović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. A šta je problem sa predhodnim doktorom? Svašta. Ako ovaj direktor upšte za ko je bio.

  2. Makar da su ga ljudski uradili, a ne ovako, neokrečena fasada na kojoj se izabovih reči još uvek nazire “Milenko Hadžić” od naslaga prašine, a i između imena i prezimena ovaj nepotrebno ogroman razmak… Ako nekoga želite da ispoštujete i planirate to preko godinu dana, bar to uradite do kraja, a ne ovako sklepano u tri sekunde.

  3. Bila sam ucenica ove skole.Promenila sam profesiju,ali ono po cemu pamtim medicinsku skolu u Nisu jesu najzanimljiviji casovi hirurgije velikog Dr Laze. Obradovala me je ova vest.

  4. Zasluzio je. Na zalost sada nema ko da obidje ni hirurgiju ni ortopediju. Nikada losije rukovodtsvo nije bilo nego sto je trenutno. Javasluk i nerad medicinskog osoblja. Umislili da su ministri, a posao im pomocno osoblje zavrsava. Jadan nas dr.Laza bio je zakon za sve na ovim neljudskim odeljenjima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com