Politika

Dr Milan Lazarević pristupio Srpskoj naprednoj stranci

Dr Milan Lazarević, jedini lekar transfuzijske medicine u UKC Niš i jedini lekar u Srbiji koji pored ove specijalizacije ima i specijalizaciju iz hematologije, pristupio je Srpskoj naprednoj stranci.

 

“Dobro došao, dragi prijatelju u našu porodicu”, pohvalila se ova partija na svojoj fb strani.

Govoreći o razlozima učlanjenja u Srpsku naprednu stranku, dr Lazarević je istakao da je ovo jedan od najtežih trenutaka za našu otadžbinu i jedini izbor za njega je bio da pokaže svojim primerom da svi moramo da stanemo iza jedne zastave i naše Republike Srbije. Dodaje da nije bio nikada član ni jedne političke partije i da mu je otadžbina na prvom mestu i da moramo da joj pomognemo u svakodnevnoj borbi.

“Jedini razlog zbog koga sam se učlanio je da pokažem da je najbitnije jedinstvo i sloga u momentu kada trebamo da odbranimo našu otadžbinu od onoga što se dešava svakodnevno i od onoga što tek dolazi. U ovom trenutku nam nisu potrebne podele, jer sve dok smo jedinstveni i kao narod i kao građani i okupljeni oko države, možemo nešto i da učinimo”, istakao je Lazarević.

On je kazao da će biti samo član, nije tražio funkcije, niti mu je bilo šta ponuđeno.

“Na ovaj način sam samo želeo da dam podršku državi. Ostajem tu gde jesam, nastavljam da radim svoj posao i tu nema nikakvih promena”, rekao je Lazarević Niškim Vestima.

Dr Lazarević je prošle godine dobio najviše priznanje Grada Niša “Nagradu 11. januar”. Iako mlad, ovaj doktor je za samo 15 godina koliko radi u Univerzitetski klinički centar Niš uveo i implementirao ogroman broj novih metoda koje su dramatično unapredile klinički rad i rezultate lečenja.

Ima dve specijalizacije, transfuziju i hematologiju, asistent je na predmetu Imunologija Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Oformio je laboratorije za hemostazu, serologiju, PCR i nosilac je projekta prve banke krvi u UKC. Osmislio, kreirao i rukovodi složenim sistemom kliničke transfuzije koji je bez premca najbolji u Srbiji.

Dr Lazarević je formirao prvo i za sada jedino odeljenje za ekstrakorporalnu cirkulaciju i hemostazu van Beograda. Na ovaj način građanima Niša, ali i svim građanima sa juga Srbije omogućene su nove i veoma složene i komplikovane usluge i procedure, koje su značajno podigle nivo i kvalitet rada, ne samo na Klinici za kardiohirurgiju čiji je dr Lazarević lekar, već i celom KC Niš.

Rezultat inovacija dr Lazarevića je i značajno niža stopa komplikacija i mortaliteta kod bolesnika, koji se podvrgavaju najsloženijim hiruškim procedurama.

Prošle godine obavio je više od 5000 pregleda.. Dr Lazarević je sin čuvenog generala Vladimira Lazarevića, koji je
  branio zemlju krajem devedesetih od “nevidljivih” NATO bombardera.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Отерајте Перишића у пензију (сви знају за његове брљотине), а време му је по годинама. Овај млади човек из моралне породице би био добар домаћин УКЦ-а.

  2. Izgleda da su SAMO PATRIOTE SNS ČLANOVI ??!! Kako su Uspeli naši Pradedovi ,,Solunci ” bez članstva u partijama????

  3. Јаоооооо Боже, не могу да верујем. Цео живот није био члан нити једне партије и сад се сетио…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com