Društvo

Dr Laza i Desko i zvanično dobili ulice u Nišu

Čiveni hirurg dr Miodrag Lazić, koji je preminuo od posledica korona virusa i srpski glumac Desimir Stanojević i zvanično su dobili ulice u Nišu.

Dr Miodrag Lazić zvaće se deo Ulice Vojislava Ilića koji prolazi između zgrade novog i starog Kliničkog centra. Ulica Milutina Bojića biće preimenovana i nosiće ime nedavno preminulog niškog glumca Desimira Deska Stanojevića. Odluku Komisije za nazive ulica, koja je doneta još 17. juna 2020. godine, su na juče održanoj sednici potvrdili i odbornici Skupštine Grada Niša.

Da Desimiru Stanojeviću treba Niš i na ovaj način da se oduži predložio je producent Oliver Paunović. Tadašnji predsednik Komisije za nazive ulica i trgova Bojan Marinković predložio je da dr Miodrag Lazić dobije ulicu. Komisija se prilikom odlučivanja rukovodila time da pozati i voljeni hirurg dobije ulicu upravo pored mesta u kojem je radio, dok je Desko dobio ulicu u svojoj Paliluli koju je toliko voleo.

Otkrivanje spomen ploče doktoru Miodragu Laziću 14. aprila

Spomen ploča u čast čuvenog hirurga dr Miodraga Lazića biće otkrivena 14. aprila, na godišnjicu njegove smrti, kada će zvanično Urgentni centar UKC Niš poneti njegovo ime. Potvrdio je direktor Univerzitetskog kliničkog centra prof. dr Zoran Perišić.

Podsetimo, doktor Miodrag Lazić, bio je načelu Urgentnog centra a preminuo je od posledica virusa korona 14. aprila 2020. godine. Doktor Lazić je spasio brojne živote tokom ratnih devedesetih godina, jednako je bio cenjen među Srbima i među Bošnjacima. Mlađe kolege su ga zvale ocem urgentne medicine.

Postojala je i inicijativa da ceo Klinički centar ponese ime čuvenog ratnog hirurga, ali je nedavno Vlada Srbije odlučila da se naziv promeni u Univerzitetski klinički centar.

Desimir Stanojević dobio ulicu u rodnoj Paliluli, dr Miodrag Lazić kod Kliničkog centra

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com