DruštvoVirus Korona

Dr Kon: Mere će se popuštati kako vreme odmiče

Za sada se ne zna kada će se smanjivati mere i u kom pravcu će one ići. Na redovnoj konferenciji za medije epidemiolog dr Predrag Kon je rekao da je ukidanje i popuštanja mera vanrednog stanja jedna stvar, kao i da ukidanje vanrednog stanja ne znači odjavu epidemije.

“Mi imamo vanredno stanje, a imamo i proglašenje epidemije od posebnog značaja. Epidemija će se odjaviti kada se za to steknu uslovi, kada ne bude više kovida-19 uopšte, rekao je dr Predrag Kon.

Kon je rekao da će se to desiti onda kada se bude desilo.

“Ove mere će trajati, ne ovakve kakve su sada, ali će se o tome vrlo ozbiljno promišljati šta će se primenjivati ili preporučivati. Polako će se popuštati kako vreme odmiče”, kaže dr Kon.

Epidemiolog je za leto najavio da će se nakon testiranja populacije znati i naredni koraci.

“Mi tokom leta imamo vrlo ozbiljan plan, da istestiramo imunitet populacije. To je je nešto najznačajnije da uradimo, kako bi znali koje ćemo korake preduzimati kasnije. Do tada će stići i novi podaci o samom virusu”, dodaje.

Paralelno sa našim podacima, stižu i podaci iz sveta.

“Smatramo da je prerano testiranja otpočeti odmah, treba sačekati da se završpi epidemija da bi imali realnu sliku imunuteta”, zaključio je dr Kon.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com