Virus KoronaZdravlje

Dr Kisić Tepavčević: Većina pacijenata iz Gerontološkog ima blage simptome (VIDEO)

Svi korisnici Gerotnološkog centra u Nišu, kod kojih je potrvđeno prisustvo Kovida-19 hospitalizovani su u KC Niš i većina njih ima blage simptome ili čak asimptomatske oblike bolesti, rekla je na konferenciji dr Darija Kisić Tepavčević odgovarajući na pitanje postavljeno iz redakcije Niških Vesti.

 

 

“Zbog predostrožnosti, jer se radi o starim osobama koje imaju mnogobrojna pridružena obolenja, smo ih hospitalizovali, da ukoliko se dese komplikacije, koje su najčešče od nekog sedmog dana, da se upravo nalaze na pravom mestu gde bi im se mogla odmah pružuti adekvatna pomoć”, rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je poručila i da značajan broj njih zahteva stalnu tuđu negu.

“Bez obzira što je zdravstveni kadar u KC Niš dovoljan za zbrinjavanje pacijenata sa Kovidom, ali ovakva vrsta nege, sa prilivom od preko 160 pacijenata u jednom momentu, jeste bilo nedovoljno da se svi pacijenti za kratko vreme zbrinu u smislu nege, hranjenja, preslvačenja, pa smo u skladu sa time angažovali dodatnih 12 medicinskih sestara i negovatelja koji će se isključivo baviti ovakvom vrstom nege među korisnicima Gerontološkog centra koji su u KC Niš”, izjavila je dr Kisić Tepavčević.

Svi preostali korisnici i zdravstveni radnici, kod kojih je test bio negativan na prisustvo virusa, u karantinu u Gerontološkom centru i da se njihovo stanje svakodnevno prati i da se sprovodi aktivan epidemiološki nadzor.

Inicijalno, kada su se pojavili simptomi ove bolesti, podsetila je dr Darija Kisić Tepavčević, virus je detektovan kod 151 osobe, a u naredna tri dana kod još 14 osoba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com