DruštvoEkonomija

Dr Džunić: Usvojen rebalans budžeta, besplatan prevoz za sve učenike, prvacima po 5000 dinara

Odbornici Skupštine grada Niša usvojili su danas rebalans budžeta za 2023. godinu koji je uvećan za 389 miliona dinara. Prema rečima predsednika Skupštine grada, dr Bobana Džunića, sredstva su opredeljena za rehabilitaciju javnih puteva, besplatan prevoz učenika srednjih škola, pomoć roditeljima sa decom za besplatne užine, jednokratna pomoć za đake prvake u iznosu od po 5.000 dinara, ali i uređivanja međublokovskog zelenila i izgradnju dečjih i školskih igrališta.

“Ovim rebalansom se uvećava budžet 2,67%, ili 389,267 miliona. Ova sredstva su u najvećem opredeljena za rehabilitaciju javnih puteva, gde se uvećava za nekih 136 miliona, povećanje sredstava za besplatan prevoz učenika srednjih škola na teritoriji grada Niša, pomoć roditeljima sa decom za besplatne užine, jednokratna pomoć za đake prvake po 5.000, povećanje sredstava za duple blizance, trojke, četvorke i nezaposlene porodice, veća izdvajanje za eksproprijaciju zemljišta, više sredstava za kapitalna i tekuća održavanja puteva, međublokovskog zelenila, javnog osvetljenja i izgradnju dečjih i školskih igrališta”, izjavio je dr Džunić.

Prema rečima, Nina Ilić, v.d. načelnika Gradske uprave za finansije, drugim rebalansom  obim budžeta se menja i samim tim uvećava, što znači da je u odnosu na tekući budžet, koji iznosi 14 552 miliona 219 hiljada, veći za 389 miliona.

Ovaj budžet je veći iz razloga što smo procenom prihoda i primanja u prethodnih osam meseci uzvdili da imamo povećanje prihoda za oko 1,2 milijarde u odnosu na isti period prošle godine i iskazala se potreba za povećanjem određenih pozicija u okviru budžeta. Realizacija prihoda je preko 64 posto”, ističe Ilić.

Priliv u gradskoj kasi, jednokratna pomoć za prvake, besplatne užine i prevoz srednjoškolaca

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com