DruštvoPolitika

Dr Džunić: Siguran sam da će 2023. godina biti još uspešnija

Predsednik Skupštine Grada, dr Boban Džunić istakao je na današnjoj konferenciji za novinare kako je izuzetno zadovoljan dosadašnjim radom Skupštine i atmosferom koja vlada među odbornicima.

Prema njegovim rečima, saradnja zakonodavne i izvršne vlasti svakako je na visokom nivou, ali i da bez
njihove sinergije ne bi bilo ovoliko projekata.

 “Ona se ogleda u tome što smo sve odluke koje su prethodile svim ovim grandioznim projektima doneli u Skupštini Grada. Ja, lično i svi odbornici u Skupštini Grada, Vama i Vašem timu dajemo ogromnu podršku u svemu tome i uvek ćete moći da računate na tu podršku. Vi ste jedna energična i jaka žena i ja to poštujem“, poručio je predsednik Skupštine, dr Boban Džunić gradonačelnici Dragani Sotirovski.

Dr Boban Džunić objašnjava da se dobra saradnja zakonodavne i izvršne vlasti ogleda u tome što su pre svake sednice Skupštine Grada imali radne sastanke, na kojima se dogovaralo o potencijalnim temama i tačkama dnevnog reda.

„Čak i korona nije sprečila redovno održavanje sednica Skupštine i donošenje ozbiljnih odluka. Našim zajedničkim radom na 28 sednica Skupštine Grada, usvojili smo preko 700 tačaka. Radilo se puno i efikasno u jednoj transparentnoj atmosferi. Bilo je različitih predloga različitih mišljenja, jer u tome se i ogleda demokratičnost u radu jednog parlamenta“, ističe dr Džunić.

On dodaja da će transparentnost u radu Skupštine biti još veća u 2023. godini, zahvaljujući projektu „E-parlament“.

„Transparentnost u radi biće znatno poboljšana ove godine, jer će projekat „E-parlament“ konačno zaživeti. Sve pripremne radnje smo završili, uradili smo edukaciju svih ljudi koji daju podršku u radu Skupštine Grada, svih odbornika i već na prvoj narednoj sednici ćemo usvojiti izmenu i dopunu Poslovnika o radu, da bismo već na drugoj sednici krenuli sa radom „E-parlamenta“. Parlament će biti digitalizovan, moderan, svi naši sugrađani će moći da vide da li su odbornici kojima su dali poverenje prisutni u sali i na koji način su glasali“, završava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com