Zdravlje

DR DRAGAN MILIĆ: Klinika na kojoj se na isti način brine i o pacijentima i o zaposlenima

U toku prošle godine na Klinici za kardiohirurgiju pregledano je ukupno 6348 bolesnika, hospitalizovano 692 i operisano 444 pacijenta. Urađene su kardiohirurške, vaskularne operacije i transplantacije bubrega. Umrlo je 7 kardiohirurških bolesnika što čini stopu smrtnosti od svega 2.16 posto, kaže dr Dragan Milić, direktor ove Klinike.

Trenutak koji lekare ove klinike čini nasrećnijim je kada se pacijent nakon uspešne operacije vrati kući svojoj porodici.

„Na listi čekanja je 84 bolesnika za aorto-koronarni bypass, 25 bolesnika za zamenu valvula i 8 bolesnika za vaskularnu revaskularizaciju , 4 bolesnika sa karotidnom bolešću i 4 bolesnika sa aneurizmom trbušne aorte, što je lista čekanja kraća od 3 meseca čime se mogu pohvaliti samo najeminentniji centri u svetu“, dodaje doktor Milić i ističe da je ponosan na ljude sa kojima radi kako na Klinici na čijem se čelu nalazi tako i u UKC Niš koji postižu ovako impozantne rezultate i to u Covid godini.”

„Zahvalan i Americkoj ambasadi u Beogradu koja nam je donirala opremu u vrednosti od preko milion dolara kao i ambasadi Izraela koja nam je donirala opremu u vrednosti od preko 100 000 evra. Prijateljstvo i pomoć koju nikada nećemo zaboraviti.

Svaka godina je izazovna sama po sebi a mi ćemo učiniti sve da i u novoj godini pružimo našim pacijentima najbolju moguću uslugu i negu i trudićemo se da budemo još bolji”, kaže doktor Milić.

Na Klinici se ponose i svojim lekarima koji su ti koji čine da rezultati Klinike budu na ponos svima.

„Na predlog naše Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš, Komisija za dodelu nagrada Grada Nisa dodelilo je najviše priznanje – Nagradu 11.januar našem dr Milanu Lazarevicu.Iako ima samo 38 godina, dr Milan Lazarevic je za 13 godina koliko radi u UKC Niš uveo i implementirao ogroman broj novih metoda koje su dramatično unapredile klinički rad i rezultate lečenja ne samo pacijenata naše Klinike već svih bolesnika u UKC Niš“, kaže dr Dragan Milić.

Dr Milan Lazarević ima dve specijalizacije , transfuziju i hematologiju, asistent je na predmetu Imunologija Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu, pomoćnik je generalnog direktora UKC Niš, načelnik odeljenja za hemostazu i ekstrakorporalnu cirkulaciju. Oformio je laboratorije za hemostazu, serologiju, PCR i nosilac je projekta prve banke krvi u UKC. Osmislio, kreirao i rukovodi slženim sistemom kliničke transfuzije koji je bez premca najbolji u Srbiji.

Klinika za kardiohirurgiju je poznata i po tradicionalnom dodeljivanju poklona koleginicama koje postanu mame. Pred sam kraj decembra protekle godine rukovodstvo Klinike posetilo je sestru Andjelu i njenog supruga Nemanju kako bi im čestitali rodjenje ćerke Sofije i uručili poklone.

„Andjela radi kod nas u intenzivnoj nezi i ona je naša deveta sestra koja dobija donaciju u vrednosti od 1000 evra. Kao i većina ostalih koleginica, Andjela je izabrala krevetac, kolica i kolevku kao najpotrebnije“, kažu na Klinici.

Andjela je, zahvaljujuci velikom angazmanu Uprave UKC Niš upravo, pored još 80 sestara i tehničara, odlukom Ministarstva zdravlja primljena u stalni radni odnos.

„Na našoj klinici je u ovoj akciji zapošljavanja primljeno ukupno 12 sestara i tehničara, nikada se nesto slicno nije desilo i svima njima čestitamo rešavanje jednog od najvažnijih životnih pitanja. Ovim prijemima naša klinika je postala joč jača, pacijenti će imati jođ sveobuhvatniju negu a mnogi mladi ljudi priliku da rade u svojoj zemlji i da leče svoj narod“, kazao je dr Dragan Milić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Pacijenti znaju sve. Dokle ove samo reklame. Miliću pružili ste šansu čoveku koji je jedva položio specijalizaciju. Kakva nagrada ničim zaslužena. U KC ima dr vrh vrhova koji rade za struku a ne ameriku. Koji Lazarević šta napisa iz transfuzije naprimer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com