Društvo

Dr Dejan Antić, docent Filozofskog fakulteta u Nišu, dobitnik “Oktobarske nagrade” Leskovca

Na svečanosti povodom Dana grada Leskovca, održanoj 11. oktobra 2021. godine u sali Narodnog pozorišta u Leskovcu, gradonačelnik grada Leskovca dr Goran Cvetanović dodelio je najviša društvena priznanja i nagrade grada pravnim licima i istaknutim pojedincima za životno delo, pojedinačna i zajednička dostignuća u oblasti privrede i društvenih delatnosti.

Ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Grada Leskovca – Oktobarske nagrade je i dr Dejan Antić, docent Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Prema odluci Skupštine Grada Leskovca, Antiću je najviše gradsko priznanje dodeljeno zbog organizacije naučnih skupova, promocije nauke, doprinosa afirmaciji leskovačkog muzeja i grada Leskovca.

Foto: www.srpskaistorija.com

Već nekoliko godina doc. dr Dejan Antić nalazi se na čelu Upravnog odbora Narodnog muzeja u Leskovcu. Za vreme njegovog mandata Narodni muzej u Leskovcu više puta je proglašavan najboljim muzejom u Republici Srbiji, a 2020. godine, predsednik Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić dodelio je leskovačkom muzeju Sretenjski orden III stepena za izuzetne zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblasti kulture i muzejske delatnosti. Osim toga Antić je i Glavni i odgovorni urednik časopisa Leskovački zbornik koji je odlukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije proglašen istaknutim nacionalnim časopisom.

U svom javnom obraćanju gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je rekao da je doprinos doc. dr Dejana Antića u kreiranju kulturne politike grada Leskovca i njenoj realizaciji, čuvanju kulturno-istorijske tradicije juga Srbije, kao i promociji grada Leskovca u zemlji i inostranstvu veliki, zbog čega mu se grad zahvaljuje Oktobarskim priznanjem. Gradonačelnik je izrazio i očekivanja da će dr Antić i u narednom periodu na naučnom i kulturno-prosvetnom planu nastaviti da pruža podršku Leskovcu, Jablaničkom upravnom okrugu i jugu Srbije.

Autor teksta i fotografija: Đorđe Bojanić, sajt Srpska istorija

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com