Društvo

Dr Boban Džunić: Ponosan sam što negujemo i čuvamo sećanje na patrijarha Irineja

U prisustvu predsednika Skupštine Grada Niša dr Bobana Džunića i  velikog broja vernika, sveštenika Srpske pravoslavne crkve i građana, patrijarh srpski Porfirije otkrio je u porti niškog Sabornog hrama spomenik patrijarhu Irineju.

Otkrivanju spomenika prisustvovao je Nikola Selaković, ministar za rad i zapošljavanje u Vladi Republike Srbije, a među brojnim visokim zvanicama bio je i prvi čovek niškog parlamenta dr Boban Džunić.

“Ponosan sam na činjenicu da mi u Nišu negujemo i čuvamo sećanje na blaženopočivšeg patrijarha Irineja koji toliko toga uradio za Eparhiju nišku i vernike u ovom regionu. Četiri decenije, posvećenim radom u Nišu je uradio puno toga, zadužio nas Nišlije da ga pominjemo po dobrim delima, spomenik je samo jedan način da mu se odužimo. Još puno toga uradićemo da ga buduće generacije pamte po delima koje odlikuju nas pravoslavce u onom najboljem svetlu. Slava mu”, rekao je dr Džunić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com