Društvo

Dr Boban Dzunić: Niš je bezbedan grad

Predsednik Skupštine Grada Niša dr Boban Džunić posetio je danas Policijsku upravu Niš i u prisustvu specijalnog savetnika ministra unutrašnjih poslova mr Radeta Rajkovića održao sastanak sa načelnikom Policijske uprave Jovicom Stojmenović.

Tema sastanka bila je aktuelna bezbednosna situacija u našem gradu, funkcionisanje institucija u atmosferi brojnih dojava o postavljenim bombama, kao i o unapređenju saradnje Skupštine Grada Niša i Policijske uprave Niš.

„Svedoci smo da su ovi nemili događaji izazvali paniku i uznemirenost naših sugrađana i da su deca u školama bila izložena svojevrsnom stresu“, kazao je dr Džunić i dodao da je iz razgovora sa sugrađanima dobio informacije da imaju apsolutno poverenje u rad Ministarstva unutrašnjih poslova i da je Niš zaista bezbedan grad.

 

On je posebno istakao da su Policijske službe odgovorno i profesionalno postupale u akcijama provere i u punom kapacitetu rada na pronalaženju počinilaca.

„Kao predsednik skupštine Grada redovno dobijam informacije o stanju javne bezbednosti na području Policijske uprave u Nišu. Tu praksu treba nastaviti, ali predložiću da se radni sastanci na ovom nivou održavaju redovno, jednom mesečno radi veće bezbednosti naših građana. Otvoreni smo za sve predloge i inicijative koje će doprineti boljem funkcionisanju našeg Grada“, pojašnjava.

U toku su pripreme za održavanje sednice Skupštine, a imajući u vidu situaciju sa pretnjama i dojavama o bombama, predsednik Skupštine je zatražio da se blagovremeno sprovedu sve provere objekta Skupštine Grada Niša kao i da se preduzmu sve mere predostrožnosti kako bi zasedanje parlamenta proteklo u najboljem redu.

U znak zahvalnosti i dobre saradnje ove dve Institucije, dr Džunić uručio je Hristov monogram načelniku Policijske uprave Jovici Stojmenović.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com