Društvo

Dr Boban Džunić: Budite ponosni na svoj Grad, na svoju istoriju i ljude jer su upravo oni ovaj Grad činili velikim pred očima drugih

Predsednik Skupštine Grada Niša dr Boban Džunić čestitao je slavu grada Sveti car Konstantin i carica Jelena svim sugrađanima sa željom da sve naredne slave proslavimo pre svega u zdravlju.

“Niš je Grad koji ponosno čuva svoju istoriju, mesto susreta civilizacija, ali i grad koji prihvata moderne tekovine, a zbog karakterističnog položaja, od davnina se smatra kapijom Istoka i Zapada.

Nalazimo se u vremenima teških izazova, ali se nadam da će nas čuvari našeg grada, koji su ga štitili od raznih neprijatelja, sačuvati i od ove pošasti, a naši napori će biti usmereni ka unapređenju života građana u budućnosti.

Kao što se Konstantinu u snu javio “Hristov monogram” i čuo reči “pod ovim znakom ćeš pobediti”, tako će i Niš, nakon što se suočio sa brojnim izazovima, pod istim znakom Hrišćanstva graditi put ka boljoj budućnosti i boljeg života svih građana.

Želim svim Nišlijama carskog grada, da budu ponosni na svoj Niš, na svoju istoriju, na ljude, jer su upravo ljudi činili ovaj grad velikim pred očima drugih.

Srećna vam slava sa željom da nam se pridružite u obeležavanju kako to nalažu tradicija i običaji.”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com