Promo

Doživite lepote Srbije zajedno sa Galaxy Travelom

Galaxy Travel ovog puta pripremio je za Vas prelepe jednodnevne avanutre! Srbija je zemlja prirodnih lepota i bogate istorije mnogih naroda, koji su ovde prolazili ili živeli. Tragovi kultura i civilizacija ostali su zapisani, na najlepšim mestima Srbije, gde ih čuvaju prirodne lepote.

Doživite Srbiju zajedno sa Galaxy Travelom, koji vas vodi na jednodnevne obilaske najlepših delova naše zemlje i to po izuzetno povoljnim cenama aranžmana!

MANASTIR TUMANE, VIMINACIJUM I GOLUBAC

Vožnja auto-putem u pravcu Požarevca sa usputnim pauzama i prikupljanjem putnika na benzinskim pumpama i odmaralištima. Dolazak na arheološki lokalitet “Viminacijum” i obilazak u pratnji lokalnog vodiča. Nakon obilaska, nastavak puta ka Dunavu i ka jednoj od najlepše očuvanih tvrđava “Golubac”. Nakon toga pauza sat vremena za induvidualne aktivnosti. Nakon odmora kreće se za manastir Tumane, kako bi prisustovali večernjoh službi koja počinje u 18,00 časova. Slobodno vreme u manastiru.

Termini polazaka: 06.06.2020. i 04.07.2020.

CENA ARANŽMANA: 1.890,00 din

Više informacija o programu putovanja možete pogledati OVDE.

OVČARSKO-KABLARSKI MANASTIRI

U dolinama između planinskih masiva Ovčara i Kablara, na samo 8 km od Čačka, probija se neprohodna klisura Zapadne Morave, duga 20 kilometara. Prepoznatljiva je po strmim, krševitim obroncima planina, meandrima Zapadne Morave i brojnim manastirima velike lepote, nazvanim Nova ili Mala srpska Sveta Gora. Iako se ne zna tačno ni ko su osnivači ovčarsko-kablarskih manastira, niti kada su oni tačno podignuti, sigurno je da je prirodno okruženje klisure poslužilo kao nadahnuće monaškim zajednicama da se smeste u ovim prelepim, ali slabo pristupačnim predelima, najverovatnije već nakon Maričke bitke 1371. godine.

GALAXY TRAVEL

Putopisci 19. veka opisivali su ovaj predeo kao “pukotinu između stena” kroz koju prolazi reka. Retko gde je na tako uskom prostoru izgrađeno toliko manastira (XVI—XIX vek) kao u Ovčarsko-kablarskoj klisuri – po nekim tvrđenjima čak 25, ali je do današnjih dana sačuvano samo deset: Vavedenje, Preobraženje, Vaznesenje, Sretenje, Sv. Trojica, Jovanje, Uspenje, Nikolje, Blagoveštenje i Ilinje. Budući da pisanih tragova o ovim manastirima nema, koriste se predanja.

Lepota podarena od prirode, u novije doba, dopunjena je izgradnjom i dva veštačka jezera – Ovčar i Međuvršje.

Termin polazaka: 28.06.2020.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.690,00 dinara

Više informacija o programu putovanja možete pogledati OVDE.

DVORCI VOJVODINE

Osetite duh vojvođanske aristokratije u najlepšim kaštelima Sbije!

Dvorac Fantast; Foto: Suzana Janković; preuzeto sa www.galaxytravel.rs

U prilikama gde je bilo manje ratnih opasnosti, kaštel je svojem gospodaru pružao mnogo više udobnosti, otvorenosti prema prirodi i okolini, a ponekad je građen na Selma od strane niže vlastele i plemstva i tokom vremena je gubio odbrambenu funkciju i težio udobnosti. Provedite dan kao plemići! Dvorci Vojvodine sa posetom salašu je izlet na kom ćete upoznati priče o nekoliko najpoznatijih vojvođanskih dvoraca, nastalih na imanjima bogatih Vojvođana tokom XVIII, XIX i početkom XX veka. Program se završava na jednom od čuvenih čenejskih salaša koji su takođe specifični za ovo podneblje.

CENA ARANZMANA PO OSOBI 2.100,00 dinara

Termin: 04.07.2020.

Više informacija o programu putovanja možete pogledati OVDE.

GAMZIGRAD, FELIX ROMULIANA, RAJAČKE PIMNICE

Felix Romuliana se od 2007. godine nalazi na UNESCO listi kulturne baštine sveta. Nekadašnje rimsko utvrđenje, palata i memorijalni kompleks je podigao jedan od 17 rimskih imepatora rođenih na teritoriji današnje Srbije – Kaius Valerije Galerie Maksimilijan. Galerie je ovo zdanje podigao u čast svoje majke Romule. Sama palata se prostire na sedam hektara i opasana je dvostrukim – starim i novim zidom sa dvadesetak kula. Unutar zidina nalazi se carska rezidencija, hramovi i kupatila. Krasi je mnoštvo kamenih kuća, krivudave uličice i uski prolazi, neočekivani mali trgovi na kojima su vešto napravljeni kameni bunari. Feliks Romulijana je bila jedna od šest kapija carstva. Pored površinskog dela postoji i kompleks podzemnih dvorana i hodnika koje vode u nepoznatom pravcu ka planini Rtanj i ka Gamzigradskoj banji. Nakon posete palate nastavak vožnje ka Rajačkim pimnicama. Mada ih mnogi pogrešno nazivaju pivnicama, ove neobične kuće sagrađene u 18.veku od kamena povezane su ulicama, sokacima i trgovima I služile su isključivo za čuvanje vina (ne piva!) i zovu se pimnice. Poznate su po vinskim podrumima, autentičnom izgledu, ali i po tome što u njima niko ne stanuje. Ustvari, stanuje neko – najkvalitetnija vina specifičnog ukusa i mirisa, za koja se veruje da imaju i lekovita svojstva.

Termin: 20.06.2020.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.400,00 dinara

Više informacija o programu putovanja možete pogledati OVDE.

Pozovite GALAXY TRAVEL, posetite njihov sajt, ili svratite do poslovnice i rezervišite mesto za neki od izleta, na kojem ćete se upoznati sa prirodnim i istorijskim bogatstvom koje čuva naša zemlja!

GALAXY TRAVEL
Hajduk Veljkova 37 II – 4
018 252858
www.galaxytravel.rs
FACEBOOK 

 

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close