Kultura

Doživite Frankofoniju! Pevajte na francuskom i osvojite vredne nagrade

Takmičenje ove godine proslavlja 15 godina. Dođite, doživite frankofoniju i pevajte na francuskom… Možete osvojiti boravak u Francuskoj kao i ulaznice za ugledne festivale!

Takmičenje u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji održaće se 3. marta, a prijave za isto traju do 31.januara. Prijava se može obaviti popunjavanjem formulara na linku https://goo.gl/forms/OnirGCNAPOw7NgoB3

Dve kategorije učesnika učestvovaće u nadmetanju za neke od vrednih nagrada, pa će tako u konkurenciji juniora moći da se takmiče oni od 13 do 17 godina, dok će seniori biti oni od 18 do 28 godina.

Takmičenje je otvoreno isključivo za pevače amatere pod uslovom da su učili ili uče francuski jezik i da nemaju državljanstvo jedne od frankofonih zemalja.

Odvijaće se u dve etape:

Regionalne selekcije će se održati u subotu 3. marta u 4 grada: u Beogradu, Kladovu, Nišu i Novom Sadu. Veliko finale biće organizovano u Nišu, u nedelju 25. marta 2018. godine

Prva nagrada za seniore biće boravak za dve osobe u Francuskoj i ulaznica za muzički festival 2018. Ova nagrada je poklon regiona Žirond u Francuskoj i turističke agencije Mondorama.
Prva nagrada za juniore je boravak za dve osobe u Tunisu i ulaznica za muzički festival 2018. Ovu nagradu obezbedila je Ambasada Republike Tunis u Srbiji.

Pravilnik

Pesma koju će učesnik izabrati i izvesti mora biti pesma na francuskom jeziku. Veća pažnja će biti posvećena
pesmama koje su frankofone poreklom, u odnosu na aktuelne engleske pesme koje se prevode na francuski jezik. Kandidat nastupa sa istom pesmom tokom polufinalne selekcije, kao i tokom finala. Da bi garantovali raznovrsnost naslova, kandidati ne mogu da pevaju istu pesmu tj neku koju je već jedan kandidat izabrao.

Organizatori zadržavaju pravo da u dogovoru sa učesnikom izvrše promenu izbora pesme. Kako bi vam pomogli u vašem izboru, obezbedili su plejliste frankofonih pesama:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLUxF0U-4-CreYJ3ESOdx8aT-uiFP5kEUt

Svaki grad će sastaviti svoj tročlani žiri koji će odabrati finaliste za obe kategorije.

Žiri je ovlašćen za odabir istih kao i pobednika u finalu. Nijedna žalba neće biti uzeta u obzir. Za finale žiri će se sastojati od 5 članova.

Ocenjivaće se: interpretacija, kreativnost, vokalne sposobnosti, izgovor francuskog jezika kao i ponašanje na sceni.

Za više informacija možete se obratiti Valeriji Vojnović putem mejla ccf.ifs@gmail.com

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com