Promo

Dostava robe za 200 dinara dnevno – da moguće je! Prva LCV konferencija u okviru Sajma automobila u Nišu

Privreda se okreće elektromobilnosti - budite u toku!

Laka električna dostavna vozila su pravi bum u svetu, ta stremljenja stigla su i kod nas. Kada je u pitanju elektrifikacija voznog parka ima nekoliko važnih pitanja, odgovore ima – kompanija “Vozim na struju” koja će učestvovati na Sajmu automobila u Nišu. Upravo oni organizuju prvu LCV konferenciju u Srbiji prvog dana sajma 6. oktobra u podne, na kojoj ćemo svi saznati mnogo više o elektrifikaciji voznih parkova i da li je to kod nas moguće – odmah.

Trend koji je pred nama mnogima zadaje glavobolju, kada su u pitanju teme kao što su: infrastruktura, održavanje, popravke, ušteda…sva ova ptanja biće upravo ono na šta će učesnici prve LCV konferencije odgovoriti, kažu organizatori.

“Posetioci i poslovni ljudi imaće prilike da postave pitanja koja se tiču uopšteno teme električnih vozila, ali i da čujemo kakvi su trendovi, gde je Srbija na tom putu i da li uprkos uvreženom mišljenju da smo još uvek daleko od elektrifikacije možda ipak nismo u pravu”, rekla je za Niške Vesti Zorana Đorić, ispred kompanije “Vozim na struju”.

Ona dodaje da je ova konferencija mogućnost da razgovaramo sa ljudima koji se ovom temom bave već pet godina, poseduju licence za održavanje električnih vozila i imaju puno toga da kažu na deo koji se tiče tehničkih stvari vezanih za implementaciju čitavog sistema.

U samoj Hali “Čair” biće izložena i imaće svoju premijeru upravo ova vozila.

Foto: Vozim na struju

MEDIJI O POSLOVNOJ ELEKTROMOBILNOSTI U SRBIJI

O električnim vozilima u svom voznom parku sada ozbiljno razmišljaju već i mala preduzeća, prodavnice, pekare… bilo ko ko ima potrebu da nešto preveze. Za razliku od velikih, kojima je elektrifikacija i deo imidža i praćenja globalnog trenda „zelene agende“, kod malih je to prvenstveno želja da se prođe jeftinije.

Za dostavna vozila koja se nude na srpskom tržištu, nisu čak potrebni ni (skupi) brzi punjači, iako su ona opremljena i sistemom za brzo punjenje.

“Dostavno vozilo u lokalnom prevozu ne pređe 260 ili 2760 kilometara, koliko je domet vozila sa jednim punjenjem baterije. A onda vozilo može da se napuni preko noći u garaži na običnu monofaznu utičnicu”, objašnjava Đorić za 24sedam.rs.

Laka dostavna vozila „imuna su“ na najveći problem srpske e-mobilnosti – lošu infrastrukturu, odnosno mrežu javnih punjača.

U „Vozim na struju“ zastupaju kineskog proizvođača „Centro“, čija su vozila kupile i „Pošte Srbije“ čak 30 vozila.

Za sva električna vozila, može da se dobije subvencija države od 5.000 evra. 

Da li je u Srbiji moguće da radite dostavu na struju?
I da vas 100 km košta maximum 200 din dnevno?
Dođite i saznajte…budite deo Prve LCV konferencije u Srbiji – 6. oktobar Hala “Čair” u 11:30 h

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com