Politika

Đorđe Stanković: Vlast se sprema za izbore u Nišu migracijom birača

Narodni pokret Srbije izneo je danas nove tvrdnje da vlast prekraja birački spisak u Nišu pred lokalne izbore koji će biti održani na proleće, da se upisuju novi birači iz okoline Niša i sa Kosova.

“Ceo program zamene birača u biračkom spisku vrše poslanici Srpske napredne stranke koja svojim uticajem ima direktan kontakt sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), te tako prisiljavaju zaposlene da upisuju birače bez procedure”, rekao je narodni poslanik i potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković.

Stanković je na konferenciji za novinare istakao da na lokalnim izborima lista vladajuće stranke ne bi smela da nosi ime predsednika države Aleksandra Vučića.

On kazao da će, prema dostupnim informacijama, izbori najverovatnije biti održani početkom juna jer je radnicima gradske uprave zabranjeno da uzimaju odmore u tom periodu zbog izbora koji slede.

Šefica pravnog tima “Srbija protiv nasilja” u Nišu i buduća narodna poslanica Ana Eraković pozvala je tužilaštvo i unutrašnju kontrolu da pokrenu istrage i utvrde na koji način se upisuju birači i ko je nalogodavac, kao i policiju da uradi terensku kontrolu, odnosno provere stanovanja novoprijavljenih birača.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com