Društvo

Donje Međurovo omiljeno stanište roda

Donje Međurovo godinama unazad omiljeno je stanište rodama, koje se poslednjih dana u većem broju vraćaju u svoja gnezda, koja ih tu već čekaju. Meštani kažu da su se već navikli na njih i da vole što su one svoj dom pronašle baš u njihovom mestu.

 

“Jedno gnezdo se, kažu meštani, vratilo pre skoro dve nedelje, a najveći broj jedinki pre par dana. Još nekoliko gnezda su prazna i tu očekujemo da ovih dana dolete naše već dorbo poznate komšije – rode”, kaže uz osmeh za Niške Vesti Dejan Kostić.

On dodaje da je divan prizor i da ih to raduje.

Kao i prethodnih godina sa prvim sunčanim danima gnezda koja su bila prazna tokom čitave zime ponovo su puna. Ove ptice vratile su se sa juga, gde su zbog hrane, ali i lepših sunčanih dana provele zimu. Rode se vraćaju u svoje domove-gnezda kako bi podigli mladunce. Oni odmah po povratku popravljaju svoja gnezda gde će čekati partnera.

Nije poznat podatak da li je natalitet u Donjem Međurovu poslednjih godina porastao, ali po svemu sudeći popravio je raspoloženje.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com