Društvo

Donja Trnava dobila časopis “Super Trnavac”

“Super Trnavac”, novi je časopis koji su kreirali aktivisti Saša Stojiljković i Teodora Perić u Selu Donja Trnava kod Niša. Prema njihovim rečima, žalja im je da kreiraju i novi kulturno-rekreativni sadržaja u selu koji će svim komšijama i komšinicama pružiti razonodu. Časopis pruža mogućnost svim Trnavcima da učestvuju u njegovom kreiranju kroz razne rubrike, kolumne, fotoreportaže, intervjue…

“”Super Trnavac” sadrži intervjue sa aktivistima iz sela koji svojim idejama nesebično nastoje da naša sela razmrdaju, pokrenu i probude. Anegdote i priče iz sela koje do sada niste imali prilike da čujete kao i segment koji se odnosi na komšije koje su otišle u inostranstvo tako da u premijernom izdanju časopisa možete pročitati, između ostalog, i šta to najviše nedostaje Trnavcima u dalekom Čikagu i kakvu poruku za sve čitaoce ima jedan pas”, poručuju.
Ovaj aktivistički časopis ima za cilj da postane dugoročno samoodžriv.
“S obzirom na visoku cenu štampe, jedini način za to jeste da časopis prodaju po ceni od 350 dinara kako bismo imali redovna izdanja u tiražu od 60 primeraka. Sav prihod od prodaje časopisa se ulaže isključivo u štampanje narednih izdanja”, istakli su mladi aktivisti.
Poručuju da će zainteresovani građani časopis moći da kupe na Noćnom turniru u fudbalu u Donjoj Trnavi. Mogu da nabave i digitalno izdanje. Potrebno je da se jave  putem profila na društvenim mrežama (FB: Super Trnavci, Instagram: supertrnavci), ili mejlom: sasa.stojiljkovic1992@gmail.com.

Oni su pozvali sve zainteresovane komšije i komšinice iz okolnih sela da im se jave ukoliko žele da aktivno učestvuju u kreiranju narednih izdanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com