Društvo

Donacije za niško porodilište i kardiologiju

Niška Klinika za ginekologiju je dobila 140 posteljina a Klinika za kardiologiju UKC dobila je dva kompleta zaštitne opreme koju koriste doktori , medicinske sestre i rendgen tehničari u salama za kateterizaciju srca.

Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Nišu do sada je donirano puno neophodne opreme, a bilo je i ulaganja. Niško porodilište dobilo je 140 posteljina.

“Unazad nekoliko godina trudimo se da te uslove bar malo poboljšamo. To nije moguće bez neke rekonstrukcije koja se najavljuje” ,kaže rukovodilac Klinike za ginekologiju i akušerstvo doc. dr Dejan Mitić.

Što se tiče Klinike za kardiologiju, u narednom periodu monitra se još jedna angio sala. Tu će biti kompletna interventna kardiologija, kao što su pejsmejkeri i elektrofiziološke procedure koje se sada izvode u novom Kliničkom centru.

“Mi svakoga dana radimo zračenje koje je opasno po zdravlje ljudi, tako da nam je neophodna dobra zaštitna oprema. Radi se o zaštitnim keceljama, bluzama i okovratnicima koji štite štitnu žlezdu od zračennja”, kaže šef Odseka za interventnu kardiologiju dr Nenad Božinović.

Zaštitnu opremu i posteljinu ovim klinikama Univerzitetskog kliničkog centra Niš donirala je kompanija “Grawe osiguranje”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com