Zdravlje

Donacija vredna 20.000 evra Dečijoj klinici u Nišu

Zahvaljujući dugoj i uspešnoj saradnji rukovodstva Kliničkog centra Niš i Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju, sa predstavnicima francuske medicinske kompanije „Massimo set“, jedinice intenzivne nege Klinike za dečije interne bolesti KC Niš, u kojima su smešteni najmlađi pacijenti sa juga i jugoistoka zemlje, sada su „bogatije“, za deset, najsavremenijih monitora za neinvazivna merenja i praćenja životnih funkcija kod novorođenih beba.

Osim ovih darova, Francuzi su Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš, u ime odlične dosadašnje saradnje, uručili i jedan od trenutno, najsavremenijih monitora za praćenje životnih funkcija i kod odraslih, te sada, od ukupno četiri ovakva aparata u Srbiji, čak dva poseduje Klinički centar Niš.

Foto: KC Niš

Meni je zaista drago i ponosan sam, što su naši prijatelji iz francuske kompanije prepoznali značaj naše zdravstvene ustanove i našu potrebu da uvek budemo rame uz rame sa najmodernijim centrima i bolnicama u regionu i šire, zato i želim da im se zahvalim, u nadi da će se naša saradnja nastaviti, a i ujedno želim da naglasim, da evo ponovo, na ovaj način, razbijamo predrasude i obaramo razne teorije, da se ulaže samo u novu zgradu Kliničkog centra Niš, jer se svi članovi Uprave, itekako brinu o svim Klinikama i o dodatnom osavremenjavanju i unapređenju rada na istim”, izjavio je prof. dr Zoran Radovanović, generalni direktor KC Niš.

Ni zaposleni i rukovodioci Klinike za dečije interne bolesti i odeljenja Intenzivne nege, nisu skrivali zadovoljstvo zbog ove značajne donacije, jer kako navode, pomoću monitora najnovije generacije, „Rad 97“, sada imaju mogućnost da prate svaku jedinicu u intenzivnoj nezi, u kojoj se leče neonatusi i bebe.

Foto: KC Niš

U kompaniji „Massimo“ ističu da su takođe ponosni i srećni što su na ovaj način mogli da pomognu niškom Kliničkom centru.

“Drago nam je što smo danas ovde, među prijateljima i vrsnim stručnjacima medicine, a na ovo smo se odlučili jer smo često pričali sa niškim lekarima intenzivistima o organizaciji rada, potrebama, te smo zajedno shvatili da bi ovo bilo od velikog značaja za dečicu koja se ovde leče”, naveli su iz donatorske kompanije „Massimo“.

Foto: KC Niš

Sem deset monitora za dečiju intenzivnu negu, među poklonjenom aparaturom, vrednom 20 hiljada evra, našao se i monitor za celokupna, neinvazivna merenja „Radical 7“, sa Root platformom, koji je doniran Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, a kako navode nadležni na Klinici, ovo je drugi ovakav monitor koji je kompanija „Masimo“ donirala njima.

“Ova najmodernija tehnologija u sebi sadrži mogućnost kontinuiranog praćenja Hemoglobina, kiseonične rezerve krvi, cerebralnu i regionalnu saturaciju kiseonikom, kapnografiju, perfuzioni indeks i stepen sedacije, te sa ponosom mogu da kažem, da je Klinički Centar Niš, prva zdravstvena ustanova u zemlji, koja je uvela ovu tehnologiju i način praćenja pacijenata”, veli prof. dr Radmilo Janković, rukovodilac Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com