Društvo

DONACIJA Niškoj Klinici za pedijatriju. Stigla još dva inkubatora

Kompanija Asrazeneka u saradnji sa Udruženjem roditelja prevremeno rođene dece Srbije „Mali div“, donirala je niškoj Klinici za pedijatriju dva inkubatora. Donacija je vredna više od 2.600.000 RSD i biće od velikog značaja za dalji rad Кlinike za pedijatriju koja je medicinski centar za jug Srbije.

 

“Кod nas se leče sva prevremeno rođena deca ili deca koja imaju neke zdravstvene probleme po rođenju u ovom delu Srbije, što je oko 500 beba godišnje. Upravo zbog toga su ovakvi aparati od velike važnosti. Stopa preživljavanja je kod nas veoma visoka zahvaljujući požrtvovanosti i stručnosti zaposlenih kolega. Svima nama su ovi mali životi veoma važni i drago mi je što zajedno radimo na rešavanju ovog važnog društvenog, medicinskog i nacionalnog problema”, izjavila je prof. dr Jelena Vojinović, rukovodilac Кlinike za pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Niš.

Foto: UKC Niš

„Drago mi je što smo još jednom kao kompanija prepoznali potrebe zajednice i realizovali ovu vrstu donacije za UКC Niš koji je najvažniji zdravstveni centar za ceo jug Srbije. Najosetljiviji deo svakog društva su deca, a naročito je važno da u trenucima kada je to najpotrebnije ovi mali junaci imaju podršku i uslove koji će im najvažniju životnu bitku učiniti lakšom. Nastojaćemo da i u budućnosti u svom poslovanju negujemo društvenu odgovornost i damo svoj doprinos razvoju zdravstvenog sistema“, istakao je direktor za Srbiju kompanije “Astra Zeneca” , Aleksandra Tripković, dodajući da će kompanija nastaviti da se bavi ključnim zdravstvenim izazovima u zemlji.

“Кao jedino nacionalno udruženje koje se bavi ovom problematikom, svesni smo značaja ovakvih projekata koji obezbeđuju tehničke uslove za lečenje, i predstavljaju osnov na kome se gradi poverenje u zdravstveni sistem, a istovremeno su i neophodna pomoć roditeljima koji se nađu u ovakvoj situaciji”, rekla je predsednica Udruženja roditelja prevremeno rođene dece Srbije „Mali Div“, Vera Bikicki Ivezić.

U Nišu godišnje na svet dođe oko 3500 beba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com