Virus KoronaZdravlje

DONACIJA KOJA JE STIGLA GRADU URUČENA DOMU ZDRAVLJA: Maske, kaljače, zaštitni mantili, skafanderi, hlor

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uručila je zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva Domu zdravlja Niš, donaciju Lions klub Niš. Donacija se sastoji od maski, kaljača, zaštitnih mantila, skafandera i hlora.

“Odlučili smo da donaciju koja je stigla Gradu uručimo Domu zdravlja jer je njima najneophodnija ne samo zbog toga što su sjajno organizovali vakcinaciju, već i zbog toga što su prethodnih meseci, od početka vanredne situacije, dosta opterećeni. Neophodan im je materijal i oprema za rad”, kazala je gradonačenica Dragana Sotirovski i dodala da grad očekuje još donacija od ljudi koji su razumeli situaciju u kojoj se zemlja nalazi.

Gradonačelnica Niša je čestitala rukovodstvu Doma zdravlja sjajno organizovanu vakcinaciju naglasivši da je Niš zahvaljujući njima kada se radi o imunizaciji stanovništva najbolji, ne nasamo u ovom delu zemlje, već u celoj Srbiji.

Foto: V.P.

Najavila je i nove donacije.

“Niš ima prijatelje koji žele da nam pomognu donacijama, a lokalna samouprava jet u da te donacije usmeri ka onim ustanovama kojima su one najpotrebnije. Vrlo brzo dobićemo i nekoliko agregata. Naša želja je da, bez obzira što je Dom zdravlja republička ustanova, pomognemo njima i da seoske ambulante ponovo zažive, a tamo gde postoje da poboljšamo uslove njihovog rada”, kazala je Sotirovski.

Prema rečima profesora dr Milorada Jerkana, direktora Doma zdravlja u Nišu, donacija koja im je uručena od značaja je za njih.

“Ova donacija samo potvrđuje da je Grad Niš zna od kakvog je značaja Dom zdravlja za lokalnu samoupravu. Nama ova donacija puno znači jer se radi o potrošnom materijalu koji koristi naše medicinsko osoblje za prilikom vakcinacije građana, a do sada smo vakcinisali preko 65.000 građana”, kazao je profesor dr Milorad Jerkan.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com