Zdravlje

Domu zdravlja potrebna još tri aparata da ne bi bilo čekanja termina za kolposkopiju

Načelnik odeljenja ginekologije Doma zdravlja u Nišu Dušan Simić dao je predlog da se svim pacijentkinjama koje dođu u zakazan termin na godišnji sistematski pregled  uradi celokupan pregled bez čekanja termina za kolposkopija. Da li će ovaj predlog zaživeti zavisi od opremljenosti ordinacija jer trenutno je 50 odsto ordinacija opremljeno koposkopom i potrebno je da se obezbede još tri aparata.

„Ja na taj način radim već dve godine, kada pacijentkinja ima zakazan termin, onda uradimo ceo sistamatski pregled bez dodatnih zakazivanja. Video sam da su pacijentkinje jako zadovoljne zbog toga i predložio ostalim kolegama da tako rade. Da li oni mogu to da ispune zavisi od toga da li su slobodni aparati pošto ih sada nemamo dovoljno“, kazao je Simić.

On je dodao, da će ovo pravilo, svakako, važiti samo za zakazane pacijente dok će oni koji nemaju zakazani termin nakon pregleda morati da zakažu termin za kolposkopiju.

„Menadžment Doma zdravlja je obećao da će u narednom periodu pokušati da obezbedi još tri nova aparata za kolposkopiju što bi umnogome olakšalo svim kolegama da sve preglede obave u zakazanom terminu“, kazao je Simić.

On je dodao, da će ukoliko dobiju još tri aparata, njegov predlog postati praksa i da će  sistematski pregledi moći u potpunosti da se obavljaju u jednom zakazanom terminu.

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
Close