Sport

Dominantnim preokretom “Winter sport” do pobede u gradskom derbiju

U zaostalom meču 4.kola najjače domaće lige u futsalu odigran je gradski derbi između niških ekipa KMF Kalča, kao domaćina i KMF Wintersporta, koji je zvanično bio gost na ovom meču. Utakmicu koja je u potpunosti opravdala epitet derbija obeležio je veliki preokret i dinamična i borbena igra oba tima.

Na kraju je zasluženo slavio Winter sport sa 5:3, iako je rezultat na poluvremenu bio 1:0 u korist Kalče.

U prvih desetak minuta viđeno je tek nekoliko šansi sa obe strane i ovaj period igre služio je za razigravanje i ispitivanje pulsa protivnika. Golmani su bili na visini zadatka pa su mreže mirovale sve do 14. minuta igre kada je Maksimović doveo domaće u vođstvo (1:0). Rezultat se nije menjao sve do isteka 20.minuta igre a ono što je usledilo u drugoj deonici bilo je prava poslastica za oko 1000 ljubitelja igre na petoparcu.

Počelo je drugo poluvreme, Kalča je duplirao vođstvo preko mladog Ilića u 26.minutu (2:0), a onda je usledio potpuni preokret. “Gosti” su preuzeli inicijativu i pokazali karakter i veću želju za pobedom. Mrežu domaćih načeo je Nikola D Stanković (1:2) brzim golom iz akcije koja je usledila odmah nakon Ilićevog pogotka. Dva minuta kasnije Predrag Jovanović donosi rezultatski egal (2:2), a Ristić koji je tokom čitavog meča uspešno “sekao” napade protivnika, svoju odličnu partiju kruniše golom u 32. minutu (2:3).

Nakon zaustavljanja Ilića na nedozvoljeni način, Jovanović svoj drugi gol postiže u 35.minutu (2:4) nakon kojeg su gosti lakše disali, ali nisu se opuštali sve do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Kada je reč o sudiji on je na ovom meču imao pune ruke posla, pa je tako, sa smenom negodovanja i odobravanja niške publike, kao i samih učesnika, podelio 7 žutih i 2 crvena kartona. Takođe je sa klupe udaljio predsednika Winter sporta Ivicu Nikolića kao i pomoćnog trenera Kalče Ljubišu Ranđelovića.

Winter sport je nastavio sa dominacijom na parketu i u 38. minutu preko Marka Ilića, inače nekadašnjeg kapitena Kalče,  upisao rezultat 5:2, koji bi ostao takav do kraja da samo minut kasnije nije ponovo bio precizan njegov prezimenjak iz suparničkog tabora. Stefan Ilić postiže svoj drugi gol i postavlja, ispostaviće se, konačan rezultat KMF Kalča – KMF Winter sport 3:5.

Posle pet odigranih kola niške ekipe zauzimaju sredinu tabele. Winter sport je na 7.mestu sa 7 osvojenih bodova,dok je Kalča na poziciji niže sa 4 boda. U narednom kolu Winter sport gostuje ekipi Srpske a Kalča će dan ranije ugostiti ekipu RB iz Valjeva u hali “Čair”.


4. kolo Prve futsal lige: KMF Kalča – KMF Wintersport 3:5 (1:0)

Dvorana: Čair, Niš

Gledalaca: 1000

Sudije: Petar Radojčić (Nikola Aleksić, Željko Stoilkov, Aleksandar Simić)

KALČA: Stefanović, Kostić, Vukojčić, Maksimović, Stojadinović; Pešić, Arsić, Ristić, Spasić, Stojanović, Tasić, Illić, Matejev, Sokolović.

WINTER SPORT: Đorđević, Ristić, Cenić, Krstić, Jovanović; Pavlović, N. D Stanković, Janković, Lj. Stanković, Janković, A. Stanković, Miljković, N. V Stanković, Ilić, Đorđević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com