Sport

Dominantna završnica “Mosora” u Trejl sezoni

Trejl sezona PSS završila se trijumfalno za PSK Mosor Niš u ženskoj i Ljiljanu Krasić u pojedinačnoj konkurenciji u generalnom plasmanu za 2023. Mirjana Danković upotpunila je ovogodišnju dominaciju PSK Mosor tima i završila na podijumu zauzevši 3. mesto.

U pojedinačnoj muškoj konkurenciji Dragan Stojiljković zauzeo je odlično 4. mesto. U sedam kola koliko je održano ove sezone u TTLS, ženski tim PSK Mosor je odneo svih sedam pobeda kao i fenomenalna Ljiljana Krasić koja je osvojila duplu krunu pobedivši i u Nacionalnoj seriji PSS u planinskom trčanju. Mirjana Danković je takođe zauzela identičan plasman u obe trkačke discipline odnosno bronzano odličje.

Poslednja trka sezone TTLS održana je na Kablaru i Ovčaru sa startom i ciljem u Ovčar Banji. Ekipnoj pobedi ženskog pored tima pored Ljilje i Zaze, doprinele su Mila Vasiljev (nije zvanično bila u sastavu zbog sporne registracije) i Milica Vučković koje su zauzele 6. odnosno 10. mesto. Dragan Stojiljković je osvojio 10. mesto.

Ovogodišnja ženska ekipa PSK Mosor u trejlu je u svakom kolu odnela pobedu, a pored Ljiljane Krasić i Mirjane Danković ogroman doprinos su dale i ostale trkačice koje su se bukvalno u svakom kolu smenjivale u osvajanju bodova a najveći broj bodova je donela Nela Lazarević koja je i ovogodišnji pobednik Državnog prvenstva u trejlu. Ostale takmičarke koje su osvojile klupske bodove su: Ivana Rodić, Jadranka Tasić, Ksenija Smiljković i Milica Vučković.

Generalni plasmani 2023.

1 PSK Mosor Niš 1986.5
2 PSK Pobeda Beograd 1855
3 PD Alma Mons N. Sad 1793

 

1 Ljiljana Krasić, PSK Mosor Niš 533
2 Jelena Pajić, PSK Pobeda Beograd 521
3 Mirjana Danković, PSK Mosor Niš 510.5

 

1 Panić Slavko, PSK Pobeda Beograd 533
2 Činčurak Boris, PD Alma Mons N. Sad 515
3 Momčilović Lazar, PSK Brđanka Aleksinac 503
4 Stojiljković Dragan, PSK Mosor Niš 488

Dodela pehara u generalnom plasmanu održaće se decembru na svečanosti koju PSS organizuje u Kragujevcu.

Ljiljana Krasić pobednik Nacionalne serije u Planinskom trčanju 2023.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com