Zdravlje

Dom zdravlja Niš i ovog vikenda organizuje akciju posvećenu promociji zdravlja

Dom zdravlja Niš i ovog vikenda organizuje po osmi put akciju „Otvorena vrata“ koja obuhvata preventivne preglede i skrining programe. Akcija će biti organizovana u subotu 18. i nedelju 19. septembra u periodu od 7 do 14 časova.

Niški Dom zdravlja Niš organizuje pet akcija:

U periodu od 7 do 14 sati Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25-64 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test. Uzimanje brisa radiće se na I spratu, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.

U isto vreme Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva poziva građane oba pola, starosne dobi od 50-74 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma debelog creva.

U periodu od 7 do 14 sati Služba za laboratorijsku dijagnostiku poziva:
– građane oba pola starije od 35 godina (koji nemaju registrovanu šećernu bolest) da urade skrining na rano otkrivanje šećerne bolesti i
– građane oba pola(koji nemaju registrovana kardiovaskularna oboljenja), muškarce starosti 35-69 godina i žene starosti 45-69 godina ili mlađe od 45 godina u postmenopauzi da urade skrining na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti.

Uzimanje uzorka krvi za kontrolu krvne slike, glikemije i lipidnog statusa obavljaće se na I spratu, prostor Službe za laboratorijsku dijagnostiku u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.

Odeljene neuropsihijatrije poziva građane oba pola starije od 18 godina da urade skrining na depresiju.

Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene svih starosnih dobi da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave ultrazvučni pregled ili mamografiju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com