Društvo

Dom Savića u Duvaništu i ove godine kao iz bajke

Na desetine zvezdica, pahulja, Deda Mrazića i drugih ukrasa i ove godine krasi dom Savića u niškom naselju Duvaništu.

Tokom novogodišnjih praznika njihova kuća jedna od najlepše ukrašenih u tom delu grada, ali i u Nišu.

Oliver Savić rekao je za Niške vesti da je sa kićenjem kuće uoči Nove godine započeo njegov otac još pre 20 godina, a nakon njegove smrti nastavili su to brat i on.

Foto: B. Lj

“Živeli smo jedno vreme u Nemačkoj i otac je tamo video da ljudi ukrašavaju kuće pred Božić i Novu godinu, pa je to počeo da radi i u našoj kući u Nišu. Moja supruga, sin i ja takodje volimo da kuća što lepše izgleda za praznike i nastojima da svake godine ponešto novo od ukrasa i sijalica kupimo. Ove godine smo kupili irvasa koji svetli i sijalice u obliku balončića”, rekao je Savić.

Prema njegovim rečima, sa suprugom i sinom su ove godine tri puna dana postavljali sijalice i ukrase, ali sada im predstavlja pravo uživanje kada pogledaju kuću.

“Ukrašen je svaki deo kuće, počev od ulaznih vrata do dimnjaka, i to kako onaj koji se vidi sa ulice tako i onaj koji je okrenut prema dvorištu. Ukrasili smo i dvorište i ulaznu kapiju. Zadovoljni smo kako je sve ispalo, a i komšijama se sviđa, kažu nam da smo ukrasili i ovaj deo Duvaništa”, rekao je Savić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Bravo Savići, živi bili sto godina i hvala što nastojite da održite tradiciju, a samim tim nam i ulepšavate grad! Neka vam je srećna Nova godina i predstojeći praznici, da ste pre svega zdravi, sve najlepše od srca. Pozdrav od Milića!

  2. Svaka cast! Prelepo, boga mi cu i ja kupiti neke xenonlight sijalice za napolju pa da stavim na terasu! Treba nam malo vedrine u ovo tmurno vreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com