Društvo

Dom porodice Mladenović u Nišu dignut iz pepela. „Da nije bilo vas, ko zna kad bismo se vratili!”

„Posle kiše dolazi sunce” – izreka koja bi najbolje mogla opisati sve ono što se događalo porodici Mladenović.

Loše instalacije, kratak spoj, uzrok su požara koji je buknuo maja meseca u domu porodice Mladenović i potpuno im “progutao” stan. Iako je sve bilo pod ruševinama i u pepelu, zahvaljujući ljudima dobrog srca, za svega nekoliko meseci sve se promenilo. U pomoć im je pritekla humanitarna organizacija “Srbi za Srbe”.

Ova složna porodica uradila je sve što je mogla da svojoj deci obezbedi normalno detinjstvo, ali kratak spoj koji je nastao u drvenoj kuhinji za samo nekoliko minuta proširio se na ceo stan. Na svu sreću niko nije bio povređen, svi su uspeli na vreme da izađu.

Foto: www.srbizasrbe.org

“Trebalo je nekoliko meseci da se oporavimo od šoka. Nismo imali gde, ali zahvaljujući dobrim ljudima dobili smo smeštaj u drugom delu grada. Deca se nisu baš najbolje snašla, falili su im drugovi, škola je bila daleko, tako da nemam reči kojima mogu da iskažem zahvalnost organizaciji Srbi za Srbe. Da nije bilo vas, ko zna kad bismo se vratili!” rekla je ushićeno Sanja Mladenović.

Obezbeđen je materijal i kompletno je sređeno kupatilo, postavljene su gips table po zidovima i plafonu, odrađeno je gletovanje i krečenje celog stana. Ukupna vrednost pomoći iznosi 572.821 dinar.

Foto: www.srbizasrbe.org

“Za razliku od prve posete, kada nas je porodica dočekala u privremenom smeštaju sa vidljivim posledicama od preživljenog stresa, ovoga puta u potpuno renoviranom domu nasmejana lica poželela su nam dobrodošlicu. Porodica Mladenović, koja ima malu porodičnu pekaru pored kafane Stara Drina u Nišu, ugostila nas je bez najvrednijeg člana Petra (15) koji je bio u školi, ali pohvale na njegov račun nisu izostale”, ističu u ovoj organizaciji nakon što je porodica Mladenović zahvaljujući njima dobila obnovljeni dom.

On najviše pomaže u pekari. Pravi fantastičan burek na koji su se kupci navikli. Кada ide prepodne u školu, samo nastavi do škole pa se nakon toga odmori. Milica (16), Petra (13) i Maša (12) više vole da prave kiflice sa sirom i druga peciva. Pozivamo sve ljude da posete Pekaru Mladenović, radimo svakog dana do 15 časova – rekao nam je otac Dragan.

Foto: www.srbizasrbe.org

“Humanitarna akcija za porodicu Mladenović na najbolji način pokazuje prave vrednosti koje treba negovati u društvu. Đaci OŠ Učitelj Tasa koji su svojim drugarima prvi pritekli u pomoć inspirisali su nas i prosto obavezali da se uključimo i zaokružimo celokupnu priču. Hvala i svim humanim Nišlijama, kao i donatorima iz čitavog sveta koji su svojim donacijama pomogli da još jedan projekat naše organizacije u Nišu bude uspešno realizovan”, rekao je Igor Stevanović Orelj, član UO organizacije.

Foto: www.srbizasrbe.org

Na kraju, iz praznično okićenog doma ove divne porodice, Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” poziva sve donatore da učestvuju u Božićnoj akciji, kako bi slične fotografije bile zabeležene i u domovima drugih porodica kojima je pomoć neophodna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com