Društvo

Doljevčani od danas prijavljuju štetu od poplava

Stanovnici opštine Doljevac od danas do 9. februara mogu da se prijave za nadoknadu štete koju su njihova domaćinstva pretprela u poplavama sredinom ovog meseca.

U pozivu koji je objavljen na sajtu te opštine navedeno je da se prijave podnose isključivo preko pisarnice Opštinske uprave, na propisanom obrascu koji se može preuzeti na pisarnici uprave ili kod predsednika mesnih zajednica Mekiš, Orljane, Šarlinac, Šajinovac i Belotinac.

U poplavama koje su zadesile doljevačku opštinu bilo je poplavljeno stotnak domaćinstava, a bujica je nanela veliku štetu i lokalnim saobraćajnicama i mostovima na manjim vodotokovima.

Predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić rekao je za da su dobili obećanja republike da će u narednom periodu biti regulisani svi kanali i korita reka i potoka na području Doljevca, kako se poplave ne bi ponavljale iznova svake godine. Ljubić je rekao da ta opština već 17 godina ima probleme sa poplavama i da sanacija štete svake godine odnese oko 15 do 20 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button