Kultura

Dokumentarno ostvarenje „To je Toma“ producenta Olivera Paunovića za Badnje veče na TV Zona Plus

Na TV Zona Plus večeras od 20 sati biće prikazan dokumentarni film “To je Toma”, producenta Olivera Paunovića, u režiji Vladimira Ristića.

„To je Toma“, dokumentarni film o srpskom pevaču narodne muzike, kompozitoru i pesniku, o čoveku koji je večita inspiracija mnogih.

Prvog dana nove godine u prilici ste da pogledate dokumentarno ostvarenje koje je protkano fotografijama i snimcima nastalim tokom Tomine višedecenijske plodonosne karijere zahvaljujući bogatoj arhivi koju poseduje novinar Nikola Kankaraš, koji je pružio nesebičnu pomoć u toku snimanja ovog filma. Produkciju filma potpisuje niška produkcija, City Grupa.

„Mislim da je “Toma” jedan od mojih najboljih filmova. Film je emotivan, ali i edukativan za mlađu generaciju. Veliki je poduhvat raditi dokumentarac o tako velikom estradnom umetniku sa bogatom karijerom. Mi sigurno nismo mogli da kroz film ispričamo sve, ali smo napravili ostvarenje sa svedočanstvima onih koji su ga poznavali, kroz koja ćete shvatiti ko je bio Toma Zdravković. Dodatno film oplemenjuju igrane strukture koje iz sasvim jednog novog ugla otkrivaju nove aspekte njegovog života i stvaralaštva“, ističe  producent Oliver Paunović.

U ovom dokumentarno-igranom ostvarenju učestvuju Zoran Kalezić, estradni umetnik i Tomin kum, Nikola Kankaraš, novinar i autor knjige o Tomi Zdravkoviću, glumice Danica Maksimović i Tanja Bošković, Rade Brajović, nekadašnji urednik „Večernjih novosti“, prof. Dalibor Stamenković, muzički poznavalac i vlasnik celokupne kolekcije nosača zvuka Tome Zdravkovića, Blažo Petrov, pevač i organizator memorijalnih koncerata posvećenih Tomi Zdravkoviću, estradni menadžeri Nikola Idžan i Sadik Pašić, estradni umetnik Hasan Dudić, kao i Tomina udovica Gordana Zdravković.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com