Kultura

Dokumentarni film “To je Toma”, niške produkcije, premijerno i u Leskovcu

U četvrtak, 17. novembra u Leskovačkom kulturnom centru od 19 sati premijerno će biti prikazan dokumentarni film “To je Toma” producenta Olivera Paunovića, u režiji Vladimira Ristića.

 

„Postoji li neko da nije čuo za legendu narodne muzike i kralja boemstva Tomu Zdravkovića? Bar jedna njegova pesma nam je omiljena, bar uz jednu smo zaplakali, ili se naježili. Iskrena emocija je ono što je ove pesme učinilo večnim! Ako volite Tomu i njegove pesme obavezno dođite na leskovačku premijera dokumentarnog filma „To je Toma“, istakao  je  producent filma Oliver Paunović.

Dugometražni dokumentarni film obiluje mnogim ekskluzivnim i nikad viđenim fotografijama, audio i video snimcima iz decenijske karijere Tome Zdravkovića.

Toma je predstavljen kroz lineralnu dokumentarnu priču. Kroz film gledaoci će moći da se podsete, a mlađi da se upoznaju sa biografijom i karijerom ovog velikog umetnika.

“Obzirom na to da svi poznaju Tomino stvaralaštvo, ali ne i njega kao čoveka, njegov karakter, senzibilitet i ishodišta iz kojih su te pesme nastajale, to će za gledaoce u Leskovcu biti kvalitet više koju će im film pružiti”, rekao je reditelj Vladimir Ristić.

Premijeri filma u Leskovačkom kulturnom centru prisustvovaće producent Oliver Paunović i reditelj Vladimir Ristić.

Projekcija počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan uz besplatne karte koje se mogu podići na biletarnici Leksovačkog kulturnog centra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com