Kultura

Dokumentarni film “Glumčina” premijerno u Beogradu na 69. Martovskom festivalu (VIDEO)

Film City Grupe u trci za nagradu

Dokumentarni film u produkciji niške City Grupe, “Glumčina”, biće prikazan u takmičarskom delu Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog  filma 1. aprila u 16 sati u sali Amerikana beogradskog Doma omladine.

Martovski festival spada u najstarije filmske festivale, ne samo u Srbiji već i na svetu. Ovogodišnje, 69. izdanje, održaće se od 29. marta do 2. aprila u beogradskom Domu omladine, koji je i organizator manifestacije.

Oliver Paunović, producent

“Velika je čast što se naš film nalazi na tako prestižnom filmskom festivalu. To što nas je selekciona komisija uvrstila u takmičarski deo, još jedan je dokaz da je City Grupa odlično radila u prethodnom periodu. Ovo je ujedno i beogradska premijera filma koji govori o legendi srpskog glumišta, Zoranu Radmiloviću”, ističe producent filma “Glumčina” Oliver Paunović.

Film je urađen po knjizi glumca Milana Cacija Mihailovića, koji je bio i Radmilovećev kolega, ali i njegov prijatelj.

Pored Mihailovića, o kralju srpske glume govore Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Vladimir Đuričić, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj i Ljuba Milunović.

Film „Glumčina“ producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića uradila je City Grupa u koprodukciji sa Narodnim pozorištem Timočke krajine, a kameru potpisuje Bojan Jovanović.

Film “Glumčina” je do sada premijerno prikazan u rodnom mestu Zorana Radmilovića – Zaječaru, u Centru za kulturu Zlatibor, u bioskopu Cine Grand u Nišu, Grdelici, na festivalima u Istočnom Sarajevu i Čikagu.

U okviru Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, prvog aprila od 16 sati u sali Amerikana Doma omladine i beogradska publika moći će premijerno da vidi dokumentarno ostvarenje niške produkcijske kuće.

Ko su ovogodišnji laureati znaće se 2. aprila, kada je zakazano i svečano zatvaranje.

Međunarodni stručni žiri koji odlučuje o nagradama ove godine čine Lordan Zafranović, reditelj i scenarista (predsednik žirija) – Hrvatska, Hajnc Hermans (Heinz Hermanns), profesor dramaturgije kratkog filma – Nemačka, Milan Nikodijević, reditelj, scenarista i producent – Srbija, Đanfilipo Pedote (Gianfilippo Pedote), producent i scenarista – Italija, Dragomir Zupanc, filmski i TV reditelj – Srbija.

Od 2019. godine umetnički direktor Martovskog festivala je Dejan Dabić, filmski kritičar i autor animiranih filmova, dugogodišnji selektor Festivala glumačkih ostvarenja u Nišu i urednik filmskog programa Niškog kulturnog centra.

Ovde možete videti satnicu Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma.69. MARTOVSKI FESTIVAL – SATNICA

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com