KulturaSport

Dokumentarni film “Broj 1” niške produkcije po prvi put u istoriji na internacionalnom festivalu u Milanu

Dokumentarni film niške City produkcije “Broj 1” o legendarnom golmanu niškog FK Radnički, ali i reprezentacije Jugoslavije Draganu Panteliću, biće prikazan na 39. Međunarodnom festivalu „Sport Movies & Tv 2021“ u Milanu. Ovo dokumentarno ostvarenje producenta Olivera Paunovića naći će se u takmičarskom delu u kome se nalaze ostvarenja sa pet kontinenta.

Događaj pod sloganom „FICTS je kultura kroz sport“ organizuje FICTS – Federacija međunarodne kinematografske televizije Sportifs, kojoj se pridružila 121 zemlja članica. Ona je priznata od Međunarodnog olimpijskog komiteta koji promoviše vrednosti sporta putem video produkcije.

Oliver Paunović, producent

“Ne mogu da vam opišem koliko mi je drago što će prvi put u istoriji niške kinematografije jedan sportski film biti prikazan na ovako velikoj manifestaciji u Milanu. Na ovom festivalu će se film o Draganu Panteliću naći zahvaljujući nagradi koju je dobio na “Festivalu sportskog filma” na Zlatiboru. Lično sam dobio poziv da pošaljem film, a činjenica da će se naći u konkurenciji sa video ostvarenjima iz čitavog sveta me posebno čini ponosnim. Ponovo će se ime Dragana Pantelića proneti svetom, a film o njegovom životu i karijeri stati rame uz rame sa velikim svetskim video produkcijama”, istakao je producent Oliver Paunović.

Festival se održava na čitavoj teritoriji Milana, a kako navode organizatori na zvaničnom sajtu, upravo ta činjenica grad pretvara u mesto profesionalaca, ljubitelja filma, ali i turista. Sve primljene produkcije na Festivalu imaće maksimalnu vidljivost na međunarodnom nivou. Komisija za selekciju odabraće neke od najboljih produkcija koje će biti poslane na festivale “Vorld FICTS Challenge 2021”.

Međunarodni žiri, sastavljen je od sedam predstavnika filma, televizije, medija, sporta i kulture iz zemalja koje ne učestvuju na Festivalu. Najbolje video produkcije biće nagrađene.

Finale filmova pobednika sa 20 festivala, sa  pet kontinenata „Vorld FICTS Challenge“ zakazano je u Milanu (Italija)  od 9. do 14. novembra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com