Društvo

Dokumentarac o Desimiru Stanojeviću na TV Kopernikus

Dokumentarni film „Život je mjuzikl“, koji prikazuje život poznatog glumca od njegovih dečačkih dana provedenih na Paliluli do danas, biće prikazan večeras, 6. decembra od 19 časova na TV Kopernikus.

„Život je mjuzikl“ je film rađen u produkciji City Marketing centra, režirao ga je Vladimir Ristić, za montažu i tehničko vođstvo bio je zadužen Boban Rajković, producent je Oliver Paunović, a scenario potpisuje Deskova žena Nada, koja je arhivu o ovom glumcu skupljala godinama.

Glumac Desimir Stanojević rođen je u Nišu, igrao je u niškom Narodnom pozorištu od 1970. do 1990. godine a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta „Treća polovina“i tvorac prvog mjuzikla „Violinista na krovu“ u istoriji Niškog pozorišta. Glumio je u nekoliko filmova i serija, a njegova najzapaženija uloga bila je u seriji „Srećni ljudi“, kada je igrao lik Vukašina Golubovića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com