Kultura

Dokumentarac o Čokaliji na programu TV Kopernikus

Dokumentarni film producenta Olivera Paunovića i reditelja Vladimira Ristića „Kude je taj Niš“, o legendarnom muzičaru, Palilulcu Živojinu Isakoviću Čokaliji, biće emitovan večeras u 19.15 na programu KCN1.

„Kude je taj Niš“, je dokumentarni film o poznatom Nišliji, boemu Živoradu Isakoviću Čokaliji i predstavlja mogućnost da se i oni malobrojni građani Niša koji ne znaju – upoznaju sa detaljima iz života ovog vrsnog kafanskog umetnika i boema koji je celog života bio promoter svog Niša.

U filmu ovog legendarnog Nišliju i niškog kafanskog umetnika, upoznajemo kroz lične impresije i kroz svedočanstva najbliskijih prijatelja. O fenomenu ljubavi, prijateljstva, muzike, fudbala i odnosa prema rodnom Nišu i Paliluli, ovaj dokumentarno biografski film protkan je autentičnim Čokalijinim pesmama.

Izvodio je na hiljade pesama. Nema koju nije znao. Pevao je i Titu i Vojvodi Đujiću i Peleu i Bekenbaueru. I Kralju Petru II Karađorđeviću i Elizabet Tejlor i Ričardu Bartonu… Obišao je ceo svet s harmonikom u rukama. Kada se otisnuo u svet muzike, kafane su bile jedine estradne ustanove.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com