Merošina

Doktorka Sanja Stajić na čelu privremenog veća

Vlada Republike Srbije raspustila je lokalni parlament i imenovala petočlano veće koje će rukovoditi opštinom do novih izbora. Nezvanično, lokalni izbori biće održani na proleće, u isto vreme kada i redovni u većini lokalnih samouprava u Srbiji.

Petočlano privremeno veće pored Sanje Stajić činiće dosadašnji predsednik opštine Merošina i poverenik opštinskog odbora SNS-a Saša Jovanović, predsednici opštinskih odbora SPS-a i Jedinstvene Srbije, Miljan Đorđević i Jovica Ilić, kao i dosadašnja odbornica SNS-a u Skupštini Emilija Petković.

Kriza merošinskog parlamenta počela je na Dan opštine, kada se svečana sednica pretvorila u „sednicu iznenađenja“ za predsednicu Skupštine, jer je većina odbornika zatražila njenu smenu. Istog dana, predsednik opštine Merošina podneo je ostavku. Nakon više pokušaja nova sednica na kojoj bi bio razrešen i izabran novi predsednik, nije održana više od mesec dana, pa su se stekli uslovi za raspuštanje skupštine i razrešenje svih funkcionera.

Vlada je po članu 85 stavu 2 Zakona o lokalnoj samoupravi, donela odluku da raspusti skupštinu opštine Merošina, jer Skupština više od mesec dana nije izabrala novog predsednika i članove veća. Predsednik Narodne skupštine ima rok dva meseca da raspiše nove izbore za lokalni parlament, ali je za očekivati da će zbog smanjenja troškova i racionalizacije, izbori u Merošini biti održani u isto vreme kada i redovni lokalni izbori u ostalim opštinama u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. 1. Da ima pravde ovaj glupi Zare bi trebao da odgovara, kao sto svi znamo falcifikovao je ostavku.
    2. Ovu opstinu vodi Dragana Sotirovska jako smesno, gospodjo kad si toliko sposobna dovedi u red Nis posto se tamo raspadate.
    3. Bimbes place, nema ga u ovom “privremenom organu” njegovo mesto je popunio Joca Tovrljan, a Sanelino Emilija.
    4. Mikic da vrati Sanji 10.000evra da mu sad ne j..e nanau naninu.
    5. Stamota je da Sotirovska mulja i mucka da uvodi privremen organ, mimo zakona ovaj narod da izanje na ulicu uzne govnjive motke i da najuri BAGRU.

  2. Nista ni ona nije bolja, kako je zavrsila specijalizaciju, i kako je tada drzala dva radna mesta supstinsko i u Domu zdravlja, i sta ona trazi iz SECANICE, grad Nis sa laznom prijavom prebivalista u AZBRESNICI, u opstini Merosina, zar Merosina nema svoje ljude da biraju i budi birani i izabrani. TREBALO je sve to. g…..m motkama najuriti, poapsiti,i da vrate sve sto su pokrali,jer nije samo onaj Zbog koga je sve ovo uradjeno krao, krali su i drugi oko njega.

  3. Kako sam obavesten, Zare je popio krivicnu prijavu zbog laziranja ostavke. Nem pravde u ovoj drzavi ali bar ce da se vucara po sudu neko vreme bice oslobodjen i ako je kriv, on je kopija Kostunice nista ti on rodjace nije obavesten, laze, maze, kune se i muti…..STRASAN POLITICAR JE POSTAO.
    Kako u ovaj organ moze da bude covek koji treba da nosi nanogicu dal se neko pita, lazan organ, lazni ljudi!!!
    Predsednik sps da bude obavesten da mora kuci sa nanogicom a ne u Opstinu, pozdrav za Draganu Sotirovsku nek se pozabavi malo sa tim !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com