Hronika

Doktorka iz “Gornje Toponice” i veštak osumnjičeni da su primili mito i učestvovali u ostvarivanju prava na invalidsku penziju

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem policija je, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila M. M. (1956), lekarku specijalistu Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Gornja Toponica“, D. J. (1967) i A. S. (1952), dok je protiv šezdesetjednogodišnjeg lekara specijaliste-veštaka organa veštačenja u prvostepenom postupku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje podneta krivična prijava, navodi se u pisanom saopštenju MUP-a.

“Osumnjičena M. M. se tereti da je od D. J. zahtevala i primila 3.500 evra, od kojih je 2.300 evra zadržala za sebe, a 1.200 evra je posredno preko A. S. predala šezdesetjednogodišnjem lekaru.

Sumnja se da je ovaj lekar potom korišćenjem svog službenog položaja i pretpostavljenog uticaja, posredovao kod svog kolege lekara-veštaka u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje da donese pozitivan nalaz u ostvarivanju prava na invalidsku penziju jednoj osobi”, piše u saopštenju.

Osumnjičeni M. M, D. J, i A. S., dodaje se, privedeni su nadležnom tužilaštvu, dok će po nalogu tužilaštva protiv šezdesetjednogodišnjeg muškarca biti podneta krivična prijava.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com