Društvo

Doktor Milan Lazarević u timu lekara koji će se brinuti o zdravlju fudbalskih reprezentativaca

Predsednik Medicinske komisije FS Srbije prof. dr Milovan Bojić je oformio tim saradnika, među kojima je i Nišlija docent dr Milan Lazarević, načelnik Odeljenja za hemostazu i ekstrakorporalnu cirkulaciju niškog UKC.

Brigu o zdravlju reprezentativaca vodiće fiziolog prof. dr Vladimir Jakovljević, ortopedi traumatolozi prim. dr Dražen Jelača i doc. dr Dejan Aleksandrić, fizijatar dr Vojislav Bumbaširević, kardiolog doc. dr Marija Zdravković i transfuziolog hematolog doc. dr Milan Lazarević iz Niša.

Dr Lazarević je dobio najviše priznanje Grada Niša “Nagradu 11. januar”. Iako mlad, ovaj doktor je uveo i implementirao ogroman broj novih metoda koje su dramatično unapredile klinički rad i rezultate lečenja.

Ima dve specijalizacije, transfuziju i hematologiju, asistent je na predmetu Imunologija Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu. Oformio je laboratorije za hemostazu, serologiju, PCR i nosilac je projekta prve banke krvi u UKC. Osmislio, kreirao i rukovodi složenim sistemom kliničke transfuzije koji je bez premca najbolji u Srbiji.

Dr Lazarević je formirao prvo i za sada jedino odeljenje za ekstrakorporalnu cirkulaciju i hemostazu van Beograda. Na ovaj način građanima Niša, ali i svim građanima sa juga Srbije omogućene su nove i veoma složene i komplikovane usluge i procedure, koje su značajno podigle nivo i kvalitet rada, ne samo na Klinici za kardiohirurgiju čiji je dr Lazarević lekar, već i celom KC Niš.

Rezultat inovacija dr Lazarevića je i značajno niža stopa komplikacija i mortaliteta kod bolesnika, koji se podvrgavaju najsloženijim hiruškim procedurama.

Dr Lazarević je sin čuvenog generala Vladimira Lazarevića, koji je branio zemlju krajem devedesetih od “nevidljivih” NATO bombardera.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com