Društvo

Dok su mališani odmarali u „Pčelici“ se radilo punom parom

Dok su se naša deca iz vrtića odmarala zaposleni u PU „Pčelica“ su radili i objekte pripremali za novu školsku godinu, kaže Svetlana Mitić, direktorka ove ustanove. Ona dodaje da je u svim vrtićima, gde je nešto moralo da se popravi popravljeno, a vrtić „Palčić“ je potpuno renoviran.

„U ovom vrtiću su sve prostorije okrečene, dvorište vrtića smo sredili i ozelenili uz pomoć JKP „Mediana“, uradili smo jedan divni mural Palčića i Džina i ponosni smo na to“, kaže Svetlana Mitić. „Sredili smo i vrtić „Čvrčak“ gde su renovirani toaleti, a to je učinjeno i u vrtiću „Bambi“. Ostale vrtiće smo prečistili, oprali tepihe, dezinfikovali igračke i sve spremili za početak nove školske godine“.

Ona dodaje da je krajem juna u niške vrtiće, ima ih 26, upisano čak 1100 mališana.

„Još uvek potpisujemo ugovore sa roditeljima i verujem da će ta cifra biti oko 1180 mališana. To su svi naši kapaciteti i zaista smo se potrudili da ove godine primimo veliki broj dece. Prošle godine smo primili nešto više od 800 mališana, a sada preko 200 više što je veliki uspeh za nas posebno što na taj način pomažemo roditeljima“.

Foto: JPU “Pčelica”

Mada je preko 1100 mališana dobilo svoje vaspitače, lista čekanja ješ postoji.

„Ima dece na listi čekanja, ona se nije drastično smanjila, a na potpisivanje ugovora čekaju roditelji još 1680 mališana. To znači da je potrebno još vrtića. Niš je veliki grad, a na našu sreću deca se rađaju i to je dobro. Prema nekoj našoj proceni biće potrebno još nekih pet do šest vrtića“, kaže Svetlana Mitić.

Direktorka PU „Pčelica“ kaže da se trenutno u Brzom Brodu gradi vrtić.

Svetlana MItić, direktorka PU Pčelica

„Izgradnja je krenula ove godine na proleće i ja se iskreno nadam da će iduće godine do proleća vrtić biti završen i da će primiti prve mališane“, ističe Mitić. „Priča se i o vrtiću u Novom Selu i ja se nadam da će i to krenuti vrlo brzo“.

Nastavlja se i akcija „Vratimo dvorišta deci“ koja je pokrenuta na inicijativu Svetlane Mitić prošle godine.

„Akcija je u potpunosti opravdala očekivanja“, dodaje ona. „Sredili smo 95 posto dvorišta, akcija i dalje traje, uključeni su i roditelji dece koji žele da pomognu jer se radi o mestu gde borave njihova deca kao i loklanu zajednicu. Ovom prilikom apelujem na tinejdžere i sve one koji borave u dvorištima naših vrtića da slobodnu tu borave, ali da ništa ne lome i ne uništavju, da ne ostavljaju ružne grafite jer to nije primereno uzrastu sa kojim mi radimo“.

Nastavlja se i saradnja sa privatnim vrtićima i ove godine je izdato oko 900 potvrada za decu koja odlaze sa liste čekanja.

„U novoj školskoj godini nas očekuje puno manifestacija počev od oktobra i Dečije nedelje, planiramo i maskenabale, jesenji karneval, radićemo i starine i sećati se kako su nekada naši ljudi živeli, festival Zlatna pčelica, zatim dočekujemo Deda mraza, odlazimo na zimovanje, a od marta izlazimo na stadione gde nas očekuju sportske aktivnosti i još mnogo toga“, zaključuje Svetlana Mitić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com