Društvo

Dojave o bombama u više Osnovnih škola u Nišu

U više osnovnih škola na teritoriji grada Niša putem mejla stigle su dojave o postavljenim bombama, potvrđeno je iz niške policije. U školama će biti obavljen kontradiverzioni pregled.

Đaci su evakuisani ili su roditelji obavešteni da deca ne dolaze u prepodnevnu smenu.

Foto: M.V.

Email je stigao jutros u 6:26 časova, rekla je Niškim Vestima direktorka škole “Vožd Karađorđe” Milena Kostić . Nastavnici su dobili instrukcije da učenicima postave materijale u Google učionicu, dodala je ona.

Foto: M.V.

“Vi ste genetsko djubre, ne treba da postojite”, sadržina je mejla.

Tačan broj škola koje su dobile dojavu o postavljenoj bombi u policiji nisu želeli da preciziraju, jer, kako su kazali, još im se zaposleni sukcesivno javljaju.

Prema nezvaničnim informacijama, među školama koje su dobile mejl sa upozorenjem nalaze se osnovne škole „Učitelj Tasa, „Čegar“, „Mika Antić“, „Bubanjski heroji“, „Dušan Radović“, Ivo Andrić”, “Ćele kula”, „Vožd Karađorđe“, “Branko Miljković”.

Policija je na terenu, a osim u Nišu ovakve dojave dobile su i škole u Novom Sadu. Sve škole postupaju prema sigurnosnim procedurama, a učenici danas neće danas ići a nastavu uz tim školama.

Foto: M.V.

Dojave o podmetnutoj elektronskoj napravi jutros su stigle su na elektronske adrese više osnovnih i srednjih škola u Srbiji, saopštilo je Ministarsvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

– Dojave su stigle na mail adrese 134 osnovne škole na teritoriji Šolske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji – navodi se u saopštenu Ministarstva prosvete.

Dodaje se da su u cilju bezbednosti učenika škole su obavestile MUP o pretnji i ekipe MUP-a su na terenu.

– o okončanja КD pregleda nastava će se odvijati onlajn, A učenici će biti vraćeni u klupe, nakon potvrde da je bezbedno. O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije – objašnjava se u saopštenju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com